Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Smaskiga husen till salu – för en god sak

Den här maffiga enplansvillan kan bli din. Budgivningen avgörs den 16 december kl 12:00 och då går pengarna till Barncancerfonden.Foto: HusmanHagberg
Även i Skövde finns en julig villa – priset går i det här fallet till Sällskapet Jultomtarna som bedriver ideell hjälpverksamhet för barn.Foto: Länsförsäkringar fastighetsförmedling

Går du i husköpartankar?

Nu kan du buda på pepparkakshus och pengarna går till välgörenhet.

– Det är stort maffigt med mycket glasyr och detaljer. En enplansvilla med massa utsmyckningar, säger Mäklaren Karolina Vikberg.

"Unik chans att förvärva en pampig pepparkaksvilla! En bostad som passar utmärkt för att pryda ert hem och förhöja julstämningen i juletider."

Så inleds den lite ovanliga mäklarannonsen.

– Det passar vår bransch att paketera det så och så känns det bra att göra något gott, säger Karolina Vikberg ansvarig mäklare på HusmanHagberg i Hässleholm.

Pengarna kommer nämligen att gå oavkortat till Barncancerfonden.

Budgivningen startade på det modesta priset 1 krona men efter tolv dagar har det stigit till 8 000 kronor och budgivningen är inte över än.

– Man vet aldrig om priset sticker i väg. Men det fungerar nog inte riktigt som en traditionell budgivning när priset eskalerar de sista dagarna.

De är inte ensamma om att sälja pepparkakshus. Vid en sökning på nätet hittar man snabbt liknande objekt på marknaden.

Ett säljs i Stockholm av mäklaren Erik Olsson och ett annat i Skövde, där är Länsförsäkringar Fastighetsförmedling mäklare. Även rådhuset i Helsingborg ligger ute till försäljning.

Hoppas locka fler

Hittills har sex hugade spekulanter budat och nu hoppas Karolina Vikberg att publiciteten kan locka några extra intressenter.

– Nu har det legat på 8 000 ett tag och det vore kul om det kom upp i 10 000. Det skulle kännas bra.

Byggherre för villan är konditoriet Lövet i Hässleholm, de har liksom mäklaren gjort projektet pro bono – eller i marknadsföringssyfte. På konditoriet kan man också beskåda villan i skyltfönstret.

– När jag såg det första gången slogs jag av att det var så stort och maffigt, säger Karolina Vikberg.

Samarbetspartnerna valde tillsammans att skänka pengarna till just Barncancerfonden.

– Jag tror att det berör och motiverar många, säger hon.