Smällare kastades in i en lägenhet

Publicerad

Under fredagskvällen kastade någon in i en smällare i en lägenhet som sedan avfyrades inne i bostaden.

De boende som fanns i lägenheten kunde själva ta sig ut och uppges inte ha kommit till skada.

– Det verkar inte heller ha blivit några större skador på fastigheten så vi skriver en anmälan om skadegörelse, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral region syd.

Larmet kom 21.31 på fredagskvällen.

SOS Alarm hade då fått ett antal samtal om att en hög smäll inne i en lägenhet i Ystad som följts av ett ljussken.

När polis kom fram till platsen kunde de konstatera att någon kastat in en smällare genom fönstret till bostaden som sedan avfyrats inne i lägenheten.

– Men det ska inte ha brunnit, säger Kim Hild.

Ingen fysiskt skadad

De boende, som fanns i lägenheten när smällaren kastades, kunde själva ta sig ut och ska inte ha skadats fysiskt i samband med händelsen. Däremot ska det ha blivit en del skador på fastigheten.

Vad som föranlett händelsen är i nuläget okänt.

– Det får utredningen visa, säger Kim Hild.

En anmälan om skadegörelse har upprättats.

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag