Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Småländska interner i bråk inne på Kumla

En dömd mördare från Ljungby klippte till en storbedragare från samma ort – inne på Kumlaanstalten. Våldsmannen hamnade i isoleringscell.

Tre år efter knytnävsslaget döms nu mördaren för misshandel, skriver tidningen Smålänningen. 

Både offer och gärningsman i misshandelsärendet var sedan länge redan i fängsligt förvar när brottet begicks.

36-åringen från Ljungby dömdes 2016 för ett tortyrliknande mord han hade begått året innan.
Foto: POLISEN
Misshandlaren och hans offer var båda redan i fängsligt förvar på Kumlaanstalten.
Foto: JONAS ENG

Den 36-årige mannen från Ljungby, som nu gav sig på en annan intagen, dömdes 2016 för ett mord han hade begått på hemorten året innan.

Under tortyrliknande former tog han då livet av en 25-åring med bland annat en keramikskärva och en elgitarr – och avslutade med att hälla kokande vatten över sitt offer.

Hade gjort närmanden

Mördaren hävdade att den yngre mannen hade gjort närmanden mot honom under ett besök i 36-åringens lägenhet då båda varit berusade.

Växjö tingsrätt dömde mannen till 16 år och hovrätten ökade på till 18 års fängelse.

I maj 2018 blev den dömde mördaren förbannad och klippte till en 34-årig storbedragare från Ljungby som var intagen på samma avdelning på Kumlaanstalten.

Mannen fick en knytnäve i ansiktet så att det började blöda.

Slaget fastnade på bild tack vare anstaltens övervakningskameror. Och våldsmannen nekade heller inte till anklagelsen.

Villkorligt och dagsböter

”I förhör har 36-åringen också berättat att han hade mått psykiskt dåligt under ett par dagar och att det var delvis därför han hade utdelat slaget”, skriver Smålänningen.

Storbedragaren är dömd till först sex års fängelse och därefter till ytterligare två år för att ha lurat till sig nära 18 miljoner kronor.

Tre år efter bråket på anstalten dömdes 36-åringen från Ljungby i veckan av Örebro tingsätt till 5 000 kronor i dagsböter för misshandel, plus ett skadestånd på 5 500 kronor.

Storbedragaren har sedan dess förflyttats till anstalten i Tidaholm – där han senare också ska ha utsatts för misshandel, enligt Smålänningen.

TV: Brinnande båt upptäcks utanför Halmstads kust

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!