Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Slut med gratissurfning på Öresundstågen

Foto: LUDVIG THUNMAN / LUDVIG THUNMAN EXPRESSEN

Gratis wifi kommer inom snar framtid att slopas på Öresundstågen.

Eftersom det trådlösa nätverket inte funkat som tänkt kommer företaget nu att lägga ned tjänsten.

– Det är helt enkelt för dåligt, säger Magnus Andersson, ansvarig för fordonsförvaltningen för Öresundstågen, till Sveriges Radio Kronoberg.

De flesta har kunnat logga på, men sällan har det gått att surfa. Det trådlösa närverket på Öresundstågen har funnits sedan fem år tillbaka, men har varit under all kritik. Därför väljer företaget nu att lägga ned det trådlösa nätverket helt och hållet.

– Det är helt enkelt för dåligt. Vi vill inte lura kunderna att det finns wifi när det knappt fungerar. Då tycker vi att det är bättre att ta bort det och jobba på en ny lösning, säger Magnus Andersson, ansvarig för fordonsförvaltningen för Öresundstågen. 

Jobbar på nytt alternativ

Totalt ska det röra sig om runt 100 tåg vars wifi inom en månad inte längre har trådlöst nätverk. Samtidigt tittar man på en lösning för att i framtiden kunna erbjuda ett fungerande wifisystem.

Någon tidsplan för när ett sådant ska vara på plats finns i dagsläget inte.

– Tågen har mobilförstärkare som gör att man under tiden kan surfa på sitt eget mobilnät. Man kan till exempel använda sin mobiltelefon och dela internet till datorn.