Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Världsstjärnornas mingel på skånska tennisslottet

Under onsdagen var det invigning av Svaneholm open.Foto: JENS CHRISTIAN
Loa Falkman såg verkligen fram emot kvällens invigning. ”Det är som mammas gata, jag har sjungit här vid flertal tillfällen. Men det här ska bli kul. VI är här för att se vår vän Måns Zelmerlöw.”Foto: Jens Christian
Leo Larsson, målvakt i IFK Kristianstad och en av finansiärerna bakom evenemanget på Svaneholms slott. ”Att få hit en gammal klassisk tenniselit som ska få göra upp på det gröna gräset är det som lockar mig personligen väldigt mycket. Foto: Jens Christian
Måns Zelmerlöw är med och spelar kändistennis under invigningskvällen. Hans stiftelse är även med som välgörenhetspartner. Foto: Jens Christian

Några av de största tennisstjärnorna genom tiderna gör upp om segern vid Svaneholms Slott.

Under invigningskvällen visade legendarer som John McEnroe, Goran Ivanisevic, Mats Wilander och Henri Leconte upp sig, men även artisten Måns Zelmerlöw.

– Det är vansinnigt kul att få vara med och spela tennis, säger Lundasonen.

Centercourten, Mats Wilander Court, är placerad mitt framför det skånska 1500-talsslottet. 

Under tre dagar ska totalt fyra lag med två tidigare världsspelare i varje göra upp om segern i Svaneholm Open. Tävlingen är den första i sitt slag på svensk mark.

– Vi är jätteglada att få hit ett så här stort arrangemang till lilla Skurup. Att få Skurup på kartan är väldigt smickrande. Att dessutom få ha ett helt slott i bakgrunden är kronan på verket, säger Leo Larsson, målvakt i IFK Kristianstad och en av finansiärerna.

John McEnroe på Svaneholms slott

Kraven för att få delta under ATP Champions Tour är minst sagt hårda.

Förutom att spelare måste ha avslutat sin aktiva karriär, måste de antingen ha varit världsetta under sin karriär, ha varit i final på en grand slam-turnering eller ha varit singelspelare i ett vinnande Davis Cup lag.

Under kvällen gjorde de fyra tennisässen John McEnroe, Goran Ivanisevic, Mats Wilander och Henri Leconte upp i ett så kallat ”skillgame”.

Under Svaneholm Open möts några av de största tennisnationerna i historien: Sverige, USA, Frankrike och ett världslag med en kombination av Australien och Kroatien.Foto: JENS CHRISTIAN
John McEnroe under invigningsdagen av Svaneholm Open.Foto: JENS CHRISTIAN

Måns Zelmerlöw om styrkorna

Senare bjöds det även på kändismatch på centercourten.

I det ena laget tävlade Mats Wilander, Joakim Nyström tillsammans med Anders Järryd. I det andra laget ställde Måns Zelmerlöw, Jonas Björkman, Olof Mellberg och Patrik ”Bjärred” Andersson upp.

Måns Zelmerlöw var framför allt glad över att spela med och inte mot Jonas Björkman.

– Jonas är en mästare på att ta sig in i huvudet och psyka ner mig totalt. Det kommer han ju inte göra i dag, så jag kanske kommer att spela på den nivån jag borde, säger han.

Måns Zelmerlöw lyfter fram sin serve som sitt främsta vapen.

– Sitter bara min forehand och jag kommer ner i knäna kommer det här att gå galant, säger han inför mötet.

 

Läs mer: McEnroe i Sverige – ”Slog sönder min senaste racket för två veckor sedan”