Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Slog och förnedrade – tjejgäng döms

I filmer som delades på sociala medier visas upptakten till överfallet och när den unga kvinnan misshandlas.
Foto: Polisen
21-åringen som misshandlades tog studenten samma dag som det skedde. En av de nu dömda stal i samband med överfallet 21-åringens studentmössa.
Foto: Polisen
Bland bevisen mot de nu dömda unga kvinnorna finns omfattande kommunikation mellan de tre.
Foto: Polisen

Den 21-åriga kvinnan lurades av en vän till Centralstationen i Malmö.

Där överfölls hon av vännen och ytterligare två unga flickor. Hon slogs, sparkades, stampades i huvudet och förnedrades.

Misshandeln filmades och delades på Tiktok och Snapchat. 

– Hon sa ”snälla snälla, vi kommer bli ”Tiktok-kändisar”, berättar en av flickorna i förhör om sin medbrottsling.

Nu döms de tre flickorna för det brutala våldet.

Det var 21-åriga kvinnans studentdag och efter att ha firats av sin familj och vänner den 5 juni i år hade hon stämt träff med en gammal kompis vid Centralstationen i Malmö.

Men redan innan mötet fanns det orosmoln på himmelen. 21-åringen hade en konflikt med en av tjejerna hon träffade. Och ganska snart blev stämningen aggressiv.

De tre flickorna som mött upp med 21-åringen filmade stora delar av mötet och misshandeln som sedan följde.

När sällskapet rörde sig från Centralstationen mot en mer avsides plats filmade en av flickorna 21-åringen bakifrån, en film som senare delades i sociala medier:

Vi ska mangla bruden med svart nu”, löd texten som ackompanjerade filmen.

Tvingades ned på huk

När de kommit in på en tvärgata vid stationen beordrade en av flickorna 21-åringen att ställa sig på knä ”som en hund”. Sedan började förnedringen och misshandeln. Filmer från misshandeln hittades senare i de misstänktas telefoner.

”Jag har också fått höra att du luktar fisk, ska vi lukta”, säger en av flickorna till 21-åringen innan hon böjer sig fram och luktar på 21-åringen som ligger på marken gråtandes.

Sedan sparkar någon 21-åringen i ansiktet.

– Jag minns inte så mycket, jag minns bara att jag slog sönder henne för jag var arg på henne. Jag drog henne i håret och sparkade henne i ansiktet flera gånger, berättar en av de nu dömda flickorna, som vid tillfället var 15 år gammal, i förhör.

16-åringen döms för grov misshandel. Efter överfallet skröt hon om det på Tiktok.
Foto: Polisen
Även den 19-åriga kvinnan har erkänt delar av misshandeln.
Foto: Polisen
21-åringen nekar till misshandeln men erkänner att hon varit på plats. Hon döms för medhjälp till misshandel.
Foto: Polisen

Enligt 21-åringen som misshandlades pågick misshandeln i runt 35 minuter. Flera bilder och filmer från misshandeln publicerades senare på Tiktok och andra sociala medier.

16-åringen skyller på de andra flickorna meden de i sin tur menar att det var 16-åringen som tog initiativ till den filmade misshandeln.

– Hon bad mig göra en Tiktok där vi slår NN. Jag minns inte till vilken låt men de säger något på engelska, något om att en brud ska snacka för mycket. Jag sa att jag inte ville men hon sa att jag skulle göra det, att vi skulle bli kändisar. Jag kände mig tvingad, som att jag hade inget val, berättar 16-åringen i förhör.

– Hon sa ”snälla snälla, vi kommer bli ”Tiktok-kändisar”.

”Filma henne snabbt”

I en av filmerna hörs hur 21-åringen skriker. Sedan hörs slag varefter 21-åringen ses släpas på asfalten. När hon ligger på marken, hopkurad och med armarna som skydd för ansiktet blir hon slagen i bakhuvudet, sparkad och stampad i ansiktet.

I en annan film hörs flickorna skrika: ”Filma henne, filma henne snabbt”.

Efter misshandeln lyckades 21-åringen ta sig tillbaka till stationen där hon fick hjälp att larma polis och ambulans.

Nu döms de tre unga kvinnorna, i dag 16, 19 och 21 år gamla, för överfallet. De två yngre åtalade, som erkänt delar av misshandeln, döms för grov misshandel, 21-åringen döms för medhjälp till detsamma då hon erkänt att hon var på plats och att hon filmade misshandeln. 16-åringen döms till ungdomsvård och ungdomstjänst och de två äldre kvinnorna döms till skyddstillsyn med samhällstjänst.

Enligt 16- och 19-åringens advokater har de ännu inte bestämt om de ska överklaga tingsrättens dom. Kvällsposten har utan framgång sökt 21-åringens advokat.


TV: Amagermannens koppling till fler olösta mord

Ny dokumentärserie kopplar dömde Marcel Lychau Hansen till fler brott