Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Slår larm om populära badstranden: ”Panik”

Hälso- och sjukvårdsdirektören Björn Eriksson om coronaspridningen i huvudstaden.
På Öland finns en rad populära badstränder.
Foto: SHUTTERSTOCK
På Öland finns en rad populära badstränder - på bilden Köpingsvik.
Foto: LARS ANDERSSON

Covid-19 har inte skrämt bort badsugna besökare från Lyckesand på Öland.

En privatperson konstaterar i en skrivelse till kommunen att parkeringarna inte räcker till – med farliga manövrar och bråk i sitt kölvatten.

”Då har det blivit panik,” skriver privatpersonen, enligt Ölandsbladet.

Att det skulle bli trängsel på de svenska stränderna under sommaren – covid-19 till trots – har inte varit någon större överraskning

Men på Lyckesand på norra Öland har folkvimlet inneburit en hel del problem under sommaren.

I en skrivelse till Borgholms kommun larmar en privatperson om att parkeringsplatserna inte räcker till, skriver Ölandsbladet. Bilar tvingas köra långa sträckor för att släppa fram varandra, och ibland samlas så pass många bilar att det inte ens går att backa. 

”Då har det blivit panik, bråk och farliga manövrar vid sidan av vägen,” skriver privatpersonen, och varnar: 

”Varje gång detta har hänt har jag funderat över vad som skulle hända om någon vid det stora badet behövt en ambulans. En hjärtattack, en sårskada, en drunkning. Det skulle inte gå att komma fram annat än med helikopter.”

”Kommunen inte inblandad” 

Privatpersonens råd till kommunen är att så snabbt som möjligt utöka parkeringarna för att undvika liknande kaos i framtiden. 

Men kommunen kan inte göra mycket åt saken, eftersom området ägs av Sveaskog med länsstyrelsen som förvaltare, skriver Ölandsbladet.

– Så egentligen är kommunen inte inblandad. Däremot fanns det en diskussion förra året om att kommunen skulle ta över och vi hjälper gärna till, men då måste vi få betalt för det, säger Anders Magnusson, tillväxtchef på Borgholms kommun, till tidningen. 

Se fler nyheter från Sydsverige

Måns Rundqvist, 17, har den ovanliga sjukdomen Duchennes muskeldystrofi. Nu ska hans bromsmedicin Translarna dras in.