Mordet skedde på en innergård på Kristianstadsgatan i Malmö. Foto: MIKAEL NILSSONMordet skedde på en innergård på Kristianstadsgatan i Malmö. Foto: MIKAEL NILSSON
Mordet skedde på en innergård på Kristianstadsgatan i Malmö.  Foto: MIKAEL NILSSON
Malmö tingsrätt dömer mannen till 14 års fängelse. Foto: KVÄLLSPOSTENMalmö tingsrätt dömer mannen till 14 års fängelse. Foto: KVÄLLSPOSTEN
Malmö tingsrätt dömer mannen till 14 års fängelse.  Foto: KVÄLLSPOSTEN

Släpptes fri – nu döms 33-åring för knivmord

Publicerad

Den 44-årige mannen fick flera knivhugg i huvudet, halsen, ryggen och låret. 

Ett knivhugg i bröstet var dödligt och skadade mannens lunga, lungsäck och revbensartär. 

Nu döms en 33-årig man till 14 års fängelse för mordet på en innergård i centrala Malmö i slutet av januari i år.

Själv hävdar 33-åringen att han handlat i nödvärn och påstår att 44-åringen attackerat honom för att hämnas ett mord i Skurup 2014 som 33-åringen tidigare har åtalats för. 

Tingsrätten dömde honom till 15 års fängelse för mord, men hovrätten ändrade domen till två års fängelse för grov misshandel.

Inget nödvärn

Malmö tingsrätt underkänner dock hans påstående om nödvärn. Vittnen som sett delar av bråket har uppgett att 33-åringen inte varit i något underläge och det finns inte heller några "typiska avvärjningsskador" som kan tyda på att 44-åringen attackerat honom, enligt domen.

Den 33-årige mannen ska även betala sammanlagt 150 000 kronor i skadestånd till 44-åringens anhöriga.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag