Lussekatter äter man i december och semlor har sin plats på hyllan i februari.
Men knådas det in lite saffran i brödet har semlan sin naturliga plats till jul.
Åtminstone i Sjöbo.
– Jag stod och körde degen till lussekatter häromdagen och så tänkte jag att det vore kul med en annan bakelse över jul. Då kom till tänkta på semlor och jag slog helt enkelt ihop idéerna. Jag sökte lite på det och såg att det gjorts förr. Men då har det inte slagit igenom riktigt. Inte som nu, säger Corinne Persson.
Lussesemlan har gjort toksuccé i Sjöbo, som ligger en bit utanför Ystad.
Så gör man en lussesemla
Corinne Persson berättar att hon inte överhuvudtaget räknat med att det skulle gå så bra för bakelsen.
Även på sociala medier har bakelsen hyllats. På Möllans cafés Facebooksida har många kommenterat och gillar nyheten om bakelsen.
– Jag ville mest ha en kul bakelse i disken, det var hela tanken jag hade. Den här uppståndelsen trodde jag inte det skulle bli, säger hon.
Lussesemlan är precis som det låter.
Man delar lussekatten på mitten, lägger i fyllning med mandelmassa och grädde mellan delarna.
– Sen lägger man bara på locket. Det är inte alls komplicerat, förklarar hon.
Bakelsen gör succé
Bara under lördagen sålde cirka 200 lussesemlor och de flesta inom Sjöbos gränser har fått nys om den nya bakelsen.
Corinne Persson hoppas nu att skåningarna vallfärdar till caféet för att smaka den nya och spännande bakelsen.
– Fastlansbullen är ju en favorit för många, även för mig. Så absolut, jag gillar den.
Ystads Allehanda var först att skriva om den udda kombinationen med lussekatt och semla.