Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Slängs ut ur Bandidos efter blodigt knivbråk

Här i stadsdelen Nørrebro stacks den 41-årige gängmannen ner förra veckan. Efter dådet har han enligt Ekstrabladets uppgifter tvingats lämna Bandidos. Foto: Meyer Kenneth

Mannen som höggs ner med kniv på Nørrebro förra veckan var nära vän med förre Hells Angels-ledaren Brian Sandberg.

Mordförsöket på honom bottnar sannolikt i en personlig konflikt med ett annat gäng, skriver Ekstrabladet.

Enligt tidningen slängdes den 41-årige mannen ut ur Bandidos efter överfallet.

Natten till torsdag förra veckan överfölls den 41-årige gängmannen utanför en adress på Nørrebro i Köpenhamn. Själv hävdar han att det var utanför en helt annan plats, på Sankt Hans Torv i samma stadsdel men polisen är övertygad om att han ljuger.

– Vi har talat med flera vittnen som såg tre personer överfalla honom med slag och sparkar. Det skedde utanför Blågårdsgade, säger Steffen Th. Steffensen vid Köpenhamnspolisens avdelning för organiserad brottslighet till Ekstrabladet.

Körde till sjukhus

Efter överfallet lyckades den svårt knivskurne mc-mannen ta sig till sin bil och körde kraftigt blödande till Rigshospitalet där han under natten opererades på sjukhusets traumacenter. Enligt uppgift var han skuren i magen och låret.

Angriparna hör enligt Ekstrabladets uppgifter till gänget Loyal to Familia (LTF). Men överfallet ska inte ses som en del i ett eskalerande krig mellan Bandidos och LTF, i stället tros det röra sig om en privat schism mellan 41-åringen och gänget.

Den 41-årige mannen är god vän med Danmarks mest kände Hells Angels-man, Brian Sandberg, som härom året skapade stora rubriker när han lämnade HA för ärkerivalerna Bandidos. 41-åringen spelade då en stor roll i kontakterna mellan Sandberg och Bandidos, skriver Ekstrabladet.

Lämnade gänget

Tidningen rapporterar också att 41-åringen efter knivöverfallet nu har lämnat Bandidos, avskedet ska inte ha skett på hans eget initiativ.

Ingen ur gänget har velat kommentera uppgifterna om 41-åringens eventuella utträde ur Bandidos.

Brian Sandberg medger att han känner 41-åringen men är i övrigt sparsam med kommentarer.

– Jag känner honom som en god vän, utöver har jag inget att säga, sade han till Ekstrabladet i samband med att hans vän stacks ned.