Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Släktträffen slutade med fylleslag och knivhuggning

När poliser kom till villan för andra gången rådde fullt kaos. Blodspår fanns på flera ställen, krossade glas och samtliga fyra i huset var så berusade att de inte gick att förhöra. Foto: Polisen
Inne på en toalett hittade en polis en kökskniv som kan ha använts av värden för att hugga sin svåger. Kniven var dock helt ren. På den fanns inga spår av Dna eller fingeravtryck. Foto: Polisen
Den här hockeyklubban misstänks den 46-årige svågern ha använt för att slå sin värd. Foto: Polisen

En hastigt beslutad släktträff norr om Helsingborg resulterade i ett fylleslag där samtliga närvarande har grava minnesluckor på grund av kraftig berusning.

Polisen kallades dit två gånger.

Andra gången fördes en svåger i väg med ambulans och den andre svågern greps. Båda var så berusade att det inte gick att förhöra dem.

Männen är i 50-årsåldern och har egentligen bara träffats i samband med mindre släktträffar under de senaste sex åren. Förra våren beslöt man dock att träffas för ett umgås. Beslutet togs hastigt en fredagskväll.

Efter några timmar urartade samkvämet och övergick till våldsamheter. Vid den här tidpunkten hade alla blivit rejält berusade, och det gällde även deras respektive som är systrar.

Allt ska ha varit lugnt fram tills att gästerna och värdinnan börjat göra armhävningar och situps i vardagsrummet. Någon gång vid den tidpunkten bryter det första bråket ut. Värden fick flera slag i ansiktet av sin 46-årige svåger. Men ingen vet riktigt säkert varför. En teori som flera av de inblandade har är att det kan handla om svartsjuka.

Gammal slagskämpe

Det var värden ringde polisen första gången, cirka kl 03.25 på lördagsmorgonen. Han ville anmäla sin 46-årige svåger för misshandel.

– Han är en gammal fin slagskämpe, konstaterade den 50-årige värden senare i ett polisförhör.

Värden själv är nu åtalade för grov misshandel efter att ha blivit misstänkt för att ha huggit sin svåger i halsen med en kniv. Men det nekar 50-åringen till att ha gjort.

– Men det är kanske så att jag har haft en kniv och skurit honom. Jag säger varken ”bu” eller ”bä”, säger han i ett förhör.

De fyra poliserna som kom dit första gången kunde konstatera att han hade fått en rejäl smäll i ansiktet. Samma poliser noterade att samtliga de talade med, inklusive svågrarnas respektive, var rejält berusade. En polisman föreslog att den 46-årige mannen och hans respektive borde åka därifrån med tanke på att han slagit sin värd. Poliserna fick dock inte gehör för det förslaget.

Kaos inne i villan

Det röjde några timmar, sedan fick polisen ett nytt larm till samma adress. Då har det hunnit bli morgon. Klockan är strax före kl 9 när den 46-årige gästen ringer till polisen och berättar att han blivit knivskuren. Operatören på SOS Alarm upplever att 46-åringen är väldigt förvirrad.

Anledningen till det blev uppenbar när flera polispatruller anländer till villan. Inne i villan råder mer eller mindre kaos.

46-åringen som blev knivhuggen i nacken var precis som tidigare kraftigt berusad. De två systrarna var avdomnade och gick först inte att väcka. Den utpekade gärningsmannen påträffas även han helt utslagen och var svår att få kontakt med.

Poliserna ser till att den 46-årige knivhuggne mannen förs till sjukhus där hans senare opereras. Till slut ger poliserna upp försöken att hålla förhör med någon av de inblandade. Samtliga var helt enkelt alldeles för berusade.

Någon dag senare läggs den 50-årige värden in på sjukhus och opereras akut. Det visade sig att han fått en blödning i hjärnan.

Han blev också knuffad nedför en trappa flera gånger av 46-åringen, enligt åklagaren, som åtalat även 46-åringen för grov misshandel.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!