Nya teaterchefens drag:
En skräckshow på Hipp

Mari Götesdotter, skådespelerska på Malmö Stadsteater
Foto: Simon Larsson
På tisdagen hölls en presskonferens på Malmö Stadsteater
Foto: Simon Larsson
Pressträffen hölls i Hipps lokaler
Foto: Simon Larsson

Malmö Stadsteater har presenterat sina föreställningar för säsongen 2017–2018. 

Kitte Wagner är teaterns nya chef, och det här är hennes första säsong. Hon har fyllt programmet med föreställningar för både äldre och yngre besökare. 

– Det ska bli jätteroligt, såklart! Men självklart är man nervös också, säger hon.

På tisdag förmiddag presenterade Malmö Stadsteater deras program för säsongen. Det är den nya teaterchefen Kitte Wagners första säsong på Malmö Stadsteater, något hon själv tycker känns pirrigt och lite läskigt. 

– Hjärtat på en teater är ensemblen, något jag vill fokusera på. Det finns tre saker som är viktiga för mig: ensemblen, kontakten med publiken och att vi är internationella - nu mer än någonsin måste vi krossa gränserna. 

"Hjärtat på en teater är ensemblen"

Programmet är fullt, med allt från "Dylansällskapet" - om manlighet och ålderskris - till klassiker som "Fröken Julie" av August Strindberg. Göran Dyrssen från ensemblen berättar att det ska bli spännande att se om de kan modernisera "Fröken Julie" och tillämpa de kön- och klasskildringarna som beskrivs i Strindbergs verk på ett nytt sätt som speglar vår tid idag. 

Unga Teatern har pjäser för familjer och en yngre publik. De ska bland annat sätta upp "En annan värld" där de har samarbetat med Individuell Människohjälp. Flyktingbarn har då fått teckna en värld som som ska animeras och använda interaktivt på scenen.

– Barnens värld får vara med på scenen, det är inte bara sorgliga historier utan det är deras värld, säger Sara Cronberg, konstnärlig ledare på Ung Teater.

Barnen har tecknat sin värld 

Teatern har även satt ihop en "Skräckvandring" som utspelas efter stängningsdags på Hipp, då publiken får följa med runt i byggnaden. Kitte Wagner berättar att hon fick höra flera skräckhistorier från medarbetare när hon börjat arbeta på teatern och nu ska besökare få ta del av historierna. 

– "Skräckvandringen" kommer göras i två versioner, en familjevänlig och en lite läskigare för vuxna. 


Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!