Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skräckdockor hängdes och spetsades under bro

Genrebild. Dockan på bilden har ingenting med händelsen att göra. Foto: SHUTTERSTOCK

En hängde i en snara.

En annan satt spetad på en stolpe.

Flera skräckinjagande dockor skrämde boende i Vinslöv under tisdagskvällen.

– Det här är naturligtvis inte roligt. Minst en person har ringt polisen. De som bevittnade det var rädda och oroliga för att det kunde vara riktiga människor, säger Rickard Lundqvist på Polisen region Syd till Kristianstadsbladet.

Flera oroliga personer hörde under tisdagskvällen av sig till polisen. Någon, eller några, hade då placerat ut läskiga dockor vid en bro på Lommarpsvägen i Vinslöv.

– Någon hade hängt upp en docka på ett sätt så att det såg ut som att det var en person som hade hängt sig. Under bron var en docka som satt på ett spjut eller en stolpe, säger Rickard Lundqvist till Kristianstadsbladet.

Plockades bort

Polisen skickade en patrull till platsen som kunde konstatera att det mycke riktigt rörde sig om människoliknande dockor. Man beslutade även att avlägsna dockorna så att inte fler Vinslövsbor skulle skrämmas upp i onödan.

Om dockorna placerats ut som ett skämt eller om avsikten var att skrämma livet ur folk är oklart. Klart är dock att tilltaget inte uppskattas av polisen.

– Det har tagits en resurs från den pågående verksamheten. Vi vet inte vem som ligger bakom det här, men jag vill påtala olämpligheten i att göra på detta viset, säger Rickard Lundqvist till Kristianstadsbladet.

Kan vara olagligt

Det är enligt tidningen oklart om skrämselmanövern är olaglig. Eventuellt skulle det kunna röra sig falsklarm om intensionen var att locka dit polisen. Eller om ofredande om någon av de som såg dockorna tagit illa vid sig.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!