Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skräckdansken inför rätta – skyller på frun

lera instrument beslagtogs. Under husrannsakan i den misstänkte 63-åringens hem beslagtogs bland annat bedövningsmedel och kirurgiska instrument. På måndagen ställs mannen inför häktningsdomare. Foto: Polisen
Könsdelarna hittades i frysen i mannens bostad. OBS, genrebild. Foto: Mikael Sjöberg

När polisen slog till mot den 63-årige danskens radhus i Bloemfontein, Sydafrika, hittades avskurna könsdelar från 21 kvinnor i hans frys.

Mannen nekar till allt och skyller på sin hustru.

– Vi tror inte på honom, bland annat eftersom vi har en film där han ses utföra ett ingrepp på en kvinna, säger utredaren Lynda Steyn till Netwerk24.

På måndagen häktades mannen i en vecka.

Den 63-årige mannen greps i torsdags efter att hans 28-åriga fru larmat polisen. När polisen kom till hans hem i staden Bloemfontein hittades könsdelar från 21 kvinnor i frysen. Könsdelarna var infrysta i plastpåsar.

Inledningsvis misstänktes mannen för flera fall av sexuella övergrepp men polisen har nu utvidgat misstankarna till att även omfatta hanteringen med de kvinnliga könsorganen.

Med ansiktet dolt under en jacka fördes den 63-årige mannen in i rättssalen på måndagseftermiddagen, skriver Ekstrabladet som är på plats i Blomfontein.

Åklagaren yrkade på att han skulle häktas som misstänkt för i vart fall två sexuella övergrepp på en och samma kvinna. Enligt åklagaren piercade mannen först hennes könsorgan, vid det andra tillfället ska han ha skurit ut hennes klitoris, skriver Ekstrabladet.

Hävdar att han är oskyldig

Inför häktningsförhandlingarna som inleds på måndagen hävdar mannen att han att inte har något med saken att göra.

Hans advokat, Adriaan van Rensburg, säger till Netwerk24 att det är mannens fru som ligger bakom. Kvinnan ska, enligt advokaten, ha skurit ut könsdelarna för att sälja dem.

Enligt mannen ska hans fru ha lämnat ut honom till polisen eftersom de ligger i skilsmässa som bland annat innefattar en vårdnadstvist om deras barn.

Polisen är övertygad

Men polisen är övertygad om att de har tagit rätt person. Bland annat eftersom de har beslagtagit en video där mannen syns skära ut klitoris på en kvinna.

Under husrannsakan beslagtogs flera foton även bedövningsmedel och kirurgiska instrument.

– De här ingreppen har sannolikt skett i mannens sovrum, säger utredaren Lynda Steyn till Ekstrabladet.

En av könsdelarna som hittades i frysen är mannens hustrus. Polisen är i nuläget inte säker på om de andra kvinnorna lever eller inte, skriver Ekstrabladet.

Den 63-årige dansken flyttade till Sydafrika för flera år sedan och försörjer sig som vapenhandlare.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!