Mannen var vid midnatt under vård och undersökning pågick, men hans skadestatus var då enligt polisen fortfarande okänd. Foto: Mikael Nilsson
Mannen var vid midnatt under vård och undersökning pågick, men hans skadestatus var då enligt polisen fortfarande okänd. Foto: Mikael Nilsson

Skottskadad man kom in till akuten

Publicerad
Uppdaterad

En misstänkt skottskadad man kom in till akuten på sjukhuset i Lund sent på måndagskvällen.

Han ska ha blivit skjuten i Eslöv.

– Vi misstänker att ett grovt brott har skett, säger Rikard Lundqvist vid polisens ledningscentral i Region syd.

Mannen som är i 30-årsåldern sökte själv vård på Skånes universitetssjukhus i Lund vid 22.30-tiden.

Akutpersonalen larmade polisen. Mannen var vid midnatt under vård och undersökning pågick, men hans skadestatus var då enligt polisen fortfarande okänd.

– Vi har vissa uppgifter om hur det här har gått till. Uppgifter som indikerar att det har skett ett brott, säger Rikard Lundqvist.

Polisen: ”Inga allvarliga skador”

Senare under natten bekräftar sjukvården att mannen är skottskadad i ena skinkan, skriver Kristianstadsbladet.

– Det är inga allvarliga skador, men jag vet inte om han redan har lämnat sjukhuset, säger Lars Lindwall, vakthavande befäl vid polisen i region Syd.

Brottsplatsen har undersökts

Polisen hade en misstänkt brottsplats på Bergaområdet i Eslöv och skulle utföra utredningsåtgärder där. Bland annat med hjälp av vapenhund.

Vid 00.20-tiden hade hunden undersökt en parkeringsplats i området i omkring 20 minuter. 

Fyra timmar senare hade ännu ingen misstänkt gripits.

– Man arbetar med att lokalisera vittnen och förhöra målsägande. Man är klar på platsen säger Lars Lindwall, vid 04.20-tiden.

Händelsen utreds av polisen som försök till mord men tidigt på tisdagsmorgonen hade fortfarande ingen misstänkt gripits enligt Sydsvenskan. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag