Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skottskadad man har koppling till Bandidos

Polisen bekräftar att den man som sköts på öppen gata i Hamstad har koppling till Bandidos. OBS, bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Sean Gallup
Polisen hittade flera tomhylsor på platsen efter skottlossningen. Foto: Läsarbild

Polisen bekräftar att 30-åringen som sköts på Andersbergsområdet i Halmstad för en vecka sedan har koppling till Bandidos. En stor grupp från mc-gänget var ute på brottsplatsen i lördagen.

– Nu var ju de måltavla, säger Mikael Ljung, kommissarie vid underrättelsegruppen i Halland.

Offret ligger fortfarande kvar på sjukhus men mår bättre. Det finns ingen misstänkt för dådet.

Larmet kom klockan 20.36 förra torsdagen. Vittnen hörde flera skott avlossas – kanske så många som fem – och en 30-årig man fördes allvarligt skadad till Hallands sjukhus i Halmstad där han opererades under natten till fredagen.

Personer som fanns i området har hörts av polisen men det har inte gett mycket.

– Jag kan inte svara på om det finns vittnen eller ej. Vi har hela tiden haft mycket knapphändiga uppgifter och det har inte gått framåt, säger utredningsansvariga Cecilia Bergsten vid polisen i Halland.

– Vi har ingen skäligen misstänkt och jag skulle bli förvånad om vi får det. Vi har dåligt med vittnesuppgifter om händelsen. Dåligt med uppgifter överhuvudtaget.

Flera tomhylsor

På platsen för skjutningen hittade kriminaltekniker ett antal tomhylsor från det vapen som gärningsmannen använt. De har skickats i väg för analys och resultatet av den har ännu inte kommit. I bästa fall kan det hjälpa förundersökningen framåt.

Offret för skjutningen är en 30-årig man som enligt uppgift tillhör Bandidos underavdelning Chicanos i Halmstad. Han bor inte på platsen där han sköts.

Polisen har definitivt konstaterat att brottet drabbat Bandidos och har därför hållit hög uppmärksamhet för att se vilka eventuella efterverkningar det leder till.

Återvände till brottsplatsen

En stor grupp gängmedlemmar fanns på Andersbergsområdet under lördagen och flera boende blev oroliga och larmade polisen. Men inget hände vid det tillfället – och än så länge har mc-gänget så vitt bekant överhuvudtaget inte agerat för att hämnas.

– Nu var ju de måltavla och det har ju inte varit några efterdyningar som vi märkt av, säger kommissarie Mikael Ljung.

– De förstår väl att vi är på tårna alldeles närmast, men man kan inte hålla den anspänningen så länge i och med att man har så många andra områden man ska rikta sin blick mot. Men det ligger på något sätt i sakens natur att vi är känsliga för sådana här strömningar som stör samhället.

Enligt polisens utredningsansvariga Cecilia Bergsten är 30-åringens tillstånd inte längre allvarligt.

– Det är bra med honom. Men han är kvar på sjukhuset, säger hon.

– Vi ger inte upp. Vi har fler förhör att genomföra och vi är intresserade av att folk hör av sig med vittnesmål som kan ha med händelsen att göra.

För bara några månader sedan utsattes en annan Bandidosman för ett attentat i Malmö.

Ännu en skjutning

Natten till den 15 november hittades en 25-åring svårt skottskadad på Almhögsområdet – i nära anslutning till det konkurrerande mc-gänget Satudarahs lokaler. Strax utanför deras entré hittades antal tomhylsor som polisen satte i samband med skottlossningen.

Mannen fördes i en privatbil till Skånes universitetssjukhus i Malmö där hans tillstånd bedömdes som livshotande. Polisen bekräftade efter två dagar att den skottskadade mannen var medlem i Bandidos.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!