En person har avlidit efter en skottlossning utomhus på Ödmanssonsgatan i Landskrona sent på torsdagskvällen. Foto: Andreas Holm
En person har avlidit efter en skottlossning utomhus på Ödmanssonsgatan i Landskrona sent på torsdagskvällen. Foto: Andreas Holm

Skottskadad man anhållen på sjukhus för mord i Landskrona

Publicerad

En man har anhållits som misstänkt för inblandning i mordet på den man som avled efter en skottlossning utomhus på Ödmanssonsgatan i Landskrona sent på torsdagskvällen.

Mannen greps i Mölndal, 22 mil från Landskrona, efter att ha sökt sjukhusvård. Hans bil hade skotthål.

Mannen greps tidigt på fredagsmorgonen och anhölls senare av kammaråklagare Jan Olin som misstänkt för mordförsöket i Landskrona. Det bekräftar flera källor för Kvällsposten.

Mannen visade sig ha skottskador när han undersöktes av läkare på sjukhuset i Mölndal.

Efter att polis kallats till sjukhuset, vilket sker rutinmässigt när skottskadade söker vård, fann man att också hans bil att blivit beskjuten.

Mordet i Landskrona utreds av polisen i Helsingborg.

– Vi förbereder ett pressmeddelande och jag vill inte ge någon kommentar, säger Kent Persson vid Helsingborgspolisen.

Polisen fick larm om skottlossning på Ödmanssonsgatan i Landskrona strax efter halv tolv på torsdagskvällen. Vittnen hörde flera skott avlossas, skriver Sydsvenskan.

- Jag hörde sex till tio skott. Det lät som en pistol som avlossades i snabb följd. Som ett helt magasin tömdes, säger en boende i närheten tilltidningen.

Polisen bekräftar att det har rört sig om flera skott och att den skjutne mannen, som är i 25-30-årsåldern, fördes till sjukhus.

Under natten mot fredagen meddelade polisen att mannen avled av sina skador.

Fått in vittnesuppgifter

- Vi har pratat med vittnen på plats och genomfört dörrknackning för att försöka få fram vittnesuppgifter. Vi har fått in viss information men ingenting som lett till att vi har kunnat gripa en gärningsman, förklarade Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisregion syd, vid tvåtiden i natt.

Polisen har inlett en förundersökning om mord och vill inte lämna ytterligare information om händelsen.

Brottsplatsen var under natten avspärrad och polisen genomförde en teknisk undersökning av platsen.

– Under dagen ska man sammanställa resultat av den tekniska undersökningen och gå igenom vittnesuppgifter vi har fått in, säger, Mia Sandgren, informatör vid polisregion syd.

Polisen skriver på sin hemsida att man vill komma i kontakt med fler vittnen som gjort iakttagelser eller har annan viktig information. Tips kan lämnas till polisen på telefonnummer 114 14.

Malin Forsberg
Malin Forsberg
Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag