Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skottlossning vid sjukhus efter bråk

Skottlossningen inträffade vid sjukhuset.
Foto: MIKAEL NILSSON
Ingen ska ha träffats av något skott.
Foto: MIKAEL NILSSON

Flera uppringare har larmat polisen om en skottlossning vid sjukhuset i Malmö.

Polisen har konstaterat att det avlossats skott efter ett bråk. 

– De inblandade var borta när vi kom till platsen, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Larmet om skottlossningen kom in till polisen vid 16.25 på måndagen. Enligt polisen rörde sig ett stort antal personer på platsen, samtliga har kunnat styrka att en skottlossning skett på Södervärn i Malmö. 

– Det är avspärrat på den plats vi tror är brottsplatsen, säger Calle Persson.

Enligt uppgift från platsen ligger den misstänkta brottsplatsen precis intill akuten. Skottlossningen ska ha inträffat utomhus.

Ingen person ska ha skadats i samband med skottlossningen. Polisen har heller inte upptäckt materiella skador på byggnader från skjutningen.

– Men vi har gjort vissa fynd på platsen, säger Calle Persson. 

Enligt uppgift till Kvällsposten flydde två män från platsen.
Foto: MIKAEL NILSSON

Bråk före skjutning

Enligt vittnen ska skjutningen föregåtts av ett bråk. Det finns inledningsvis inga uppgifter om hur många personer som var inblandade i bråket.

Polisen arbetar nu på plats med att bland annat förhöra vittnen. Polisen söker dessutom efter ytterligare spår från skjutningen. 

– Vi förhör vittnen, de är ganska många. Det är folk på platsen dygnet runt och det här skedde vid en tidpunkt då många fortfarande är på jobbet, säger Calle Persson. 

– Vittnen berättar samstämmigt om ett bråk, men exakt hur många inblandade det var är okänt. Vi har heller inte fått kontakt med de inblandade.

Söker efter bil

Enligt polisen var det dock ”flera personer” inblandade i bråket. Samtliga flydde – och fanns inte på plats när polisen anlände. 

Enligt uppgift till Kvällsposten finns vittnesuppgifter på att två män ska sprungit efter två andra män efter skjutningen. Polisen söker också efter en bil som försvann från platsen. 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!