Skottlossning i Ystad – tomhylsor hittade

Publicerad

Ett antal skarpa skott avlossades natten till onsdag i Ystad, enligt Ystads Allehanda.

Vid en kontroll på platsen hittade polisen flera tomhylsor.

Nu söker polisen efter vittnen som kan ha sett eller hört något från nattens händelse. 

Flera uppringare till polisen berättade vid midnatt om att de hörde skott avlossas i korsningen Oskarsgatan – Marigatan i Ystad.

– En uppringare hörde av sig efter att ha hört något som lät som fyrverkerier eller skottlossning, säger Andreas Hermann, förundsökningsledare vid polisen i Ystad.

Polisen ryckte ut till platsen och hittade där tomhylsor på marken. Hur många vill polisen inte gå in på så här tidigt i utredningsläget. 

Det är inte känt vad som ligger bakom skottlossningen eller om skytten eller skyttarna siktade på något särskilt mål.

– Det har inte konstaterats skador någonstans, säger Andreas Hermann.

Det är heller ännu inte känt vad det är för slags vapen som har använts.

– Tomhylsorna tyder på att det är skarpa vapen. Men det vet vi först när vi får svar från analysen.

Tomhylsor skickade på analys

Tomhylsorna är nu tagna i beslag och skickade på teknisk undersökning och analys. Samtidigt fortsätter utredningsarbetet med bland annat ytterligare vittnesförhör och inre spaning.

Polisen är nu intresserade av att komma i kontakt med personer som kan ha sett eller hört något från nattens skottlossning.

– Vi är intresserade av alla iakttagelser som skett där vid den tidpunkten mellan 23.30 och 00.30.

Händelsen utreds inledningsvis som grovt vapenbrott. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

 

Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen
Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag