Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hanna hörde skotten – ung kvinna träffades

Polisen: ”Finns ingen omedelbar hotbild”.
Hanna Petersson, 42, hörde skotten utanför sitt fönster.
Foto: FRITZ SCHIBLI

En kvinna i 25-årsåldern skadades lindrigt i en skottlossning på en innergård på Kroksbäck i Malmö på söndagskvällen. Enligt uppgift till Sydsvenskan är kvinnan gravid.

Även tre andra personer misstänks ha utsatts för mordförsöket, något som oroar de boende i området. 

En av dem är fembarnsmamman Hanna Petersson, 42.

– Det känns jobbigt, säger hon. 

Larmen började komma in till polisen ett par minuter efter 23 på söndagskvällen. Enligt flera inringare hade det då hörts flera höga smällar på Kroksbäck i Malmö.

Flera polispatruller skickades till området. I samband med det har också en skadad person kommit till akuten. Personen blev ”inkörd av en privatperson”, enligt polisen.

– Vi får flera samtal från boende i området om höga smällar och skickar dit flera patrullbilar. I samband med att de kommer till platsen är det en bil som lämnar i hög fart. Så vi följer efter den och får signaler om att man vill ha polisen med sig, i bilen finns en skadad person som körs till akuten, sa polisens presstalesperson Patric Fors till TT.

Flera polispatruller var på plats på sjukhuset under kvällen. Man spärrade även av på Norrbäcksgatan, som misstänks vara brottsplatsen.

Flera boende i Kroksbäck hörde skotten.
Foto: FRITZ SCHIBLI

Satt vid en bänk på innergård

Den skottskadade personen var en kvinna i 25-årsåldern som skadades lindrigt, enligt polisen. Enligt uppgifter till Sydsvenskan är hon gravid.

– Det är inga uppgifter som jag kan bekräfta, jag vill inte gå in närmare på målsäganden, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Det finns fyra brottsoffer i ärendet som rubriceras som mordförsöket. Det rör sig om ytterligare en kvinna och två män, samtliga är mellan 25 och 30 år gamla.

– Vår teori kring händelseförloppet är att de här fyra har suttit eller funnits vid en bänk i anslutning till innergården. Då har det avlossats skott mot dem. Det är oklart vem de här skotten varit riktade mot, säger Nils Norling.

Polisens insatsstyrka vid avspärrningarna i Malmö.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vittne: ”Det känns jobbigt”

Hanna Petersson, 42, bor i ett av husen som har utsikt över innergården. Under söndagskvällen hörde hon skotten.

– Jag tittade ut men såg ingen där. Min väninna ringde mig och frågade om jag hörde smällarna. Det känns jobbigt, säger hon.

Hanna har själv fem barn som tidigare brukade leka på innergården och i området själva – men inte längre.

– Nu är jag alltid med dem. Det är ganska vanligt med oroligheter här men människorna som bor här är världens snällaste. Det är folk som kommer utifrån som ställer till det, säger Hanna.

Enligt vittnesuppgifter avlossades skotten mot denna bänk.
Foto: FRITZ SCHIBLI

Polisen: Ingen klar motivbild

Enligt polisen finns det ingen ”omedelbar hotbild” mot någon av de fyra personerna, men det kan komma att förändras under utredningens gång.

– Det är väldigt ovanligt att någon slumpmässigt blir utsatt för den här typen av grovt våld. Vi har ingen motivbild till det i nuläget.

Ingen person är misstänkt eller gripen. Polisen vill ha in tips från allmänheten som kan ha med skottlossningen att göra.

– Det är ett område där det är tätt med bostäder, och vi kommer att fortsätta med dörrknackning även i dag. Vi är mycket intresserade av alla former av vittnesuppgifter, säger han.

Här är söndagens största nyheter i Expressen TV

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!