Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En person till sjukhus efter skottlossning i Landskrona

Polisen söker efter en eller flera gärningspersoner.

En person i 20-årsåldern har förts till sjukhus med ambulans efter att ha blivit skottskadad i Landskrona. Personen ska ha befunnit sig i eller i anslutning till en personbil. 

– Vi har spärrat av flera adresser, säger Rickard Lundqvist som är polisens presstalesperson. 

Polisen får in flera larm om skottlossning på Rönnebergsgatan i Landskrona vid 19.50-tiden. Både polis och ambulanssjukvård skickades då till adressen.

– Vi har spärrat av flera platser i utredningssyfte, men vilka adresser vill vi inte gå in på. Det handlar om själva brottsplatsen, samt ett par till, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist. 

Oklara uppgifter om gärningsmän

Nu söker polisen efter en eller flera gärningspersoner. Det finns olika uppgifter om hur gärningsperson eller gärningspersoner lämnat brottsplatsen, dels springande och dels på moped eller motorcykel.

– Vi söker fortfarande efter gärningsmän och gör utredningsarbete på platsen, säger polisens presstalesperson.

Vid 21.15-tiden påbörjade polisen en dörrknackning för att hitta eventuella vittnen på adresser på och runt Rönnebergsgatan.

Polisen på plats i Landskrona efter att en man i 20-årsåldern skjutits.
Foto: André Tajti

Man lindrigt skadad

Strax efter 21 uppdaterade Region Skåne på sin hemsida att den skjutne mannen som är i 20-årsåldern har fått lindriga skador. 

Det finns ännu ingen gripen och polisen har på fredagskvällen inte brottsrubricerat händelsen.

Stickskadad man – samband utreds

Under fredagskvällen stickskadades även en man i Landskrona som fick allvarliga skador. Polisen utreder nu om det finns samband mellan händelserna. 

– Vi kommer undersöka om det eftersom de inte inträffade så långt ifrån varandra, varken i tid eller plats. I nuläget finns inget konkret som tyder på samband, säger Rickard Lundqvist. 

Ingen person har gripits för varken skottlossningen eller misshandeln. 

TV: 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!