Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två personer skjutna – hittades vid förskola

En stor polisinsats söker gärningsmännen.Foto: Jan Emanuelsson
Flera personer ska ha setts springa från platsen efter händelsen.Foto: Jan Emanuelsson
Händelsen inträffade i Hässleholm.Foto: Google maps

Två personer skadades efter en skottlossning utomhus i Hässleholm. Skottlossningen skedde i närheten av flera förskolor och en skola. 

Barnen anmodades att stanna inomhus till följd av skottlossningen och vårdnadshavare blev senare ombedda att hämta sina barn.

Ärendet rubriceras som försök till mord i två fall samt grovt vapenbrott.

Klockan 14.23 på torsdagseftermiddagen larmades polisen om att två skottskadade personer anträffats utomhus på Trebackalånggatan i Hässleholm.

När polis och ambulans kom till platsen hittades två personer med misstänkta skottskador. De skadade personerna är enligt polisen i 25- respektive 30-årsåldern.

De fördes direkt till sjukhus med ambulans, skriver polisen på sin hemsida.  Mannen 30-årsåldern vårdas för allvarliga skador, mannen i 25-årsåldern uppges ha lindriga skador. 

Polisen utreder nu om fyndplatsen är den samma som brottsplatsen Den aktuella platsen ligger alldeles nära en skola och flera förskolor. 

Enligt Hässleholms kommun har barn, elever och personal på Ljungdalaskolan, Fyrklöverns förskola, Treklövern och Ängslyckans förskolor inrymts, det vill säga blivit ombedda att stanna kvar inomhus. 

Fick hämta barnen

Vårdnadshavare på Ljungdalaskolan uppmanades senare att själva hämta hem sina barn. 

Polisen har spärrat av flera områden, som tros ha betydelse för polisutredningen.

– Vi har utökat avspärrningarna. Det beror på att vi inte fastställt om fyndplatsen är densamma som brottsplatsen, säger Katarina Rusin, presstalesperson hos polisen i region Syd.

En av de avspärrade platserna ligger inne på förskolans tomt, berättar Kvällspostens fotograf på platsen.

Sökte med polishund

Under eftermiddagen söker polisen av området med hund. Helikopter och drönare har även satts in i jakten på gärningspersonerna.

De ska efter händelsen ha setts springa från platsen. Orsaken till skottlossningen är i nuläget inte känd.

I samband med polisens arbete på platsen har avspärrningarna utvidgats vid flera tillfällen. På en av gatorna har polisens tekniker satt ut markeringar som tyder på att där finns föremål som kan ha med händelsen att göra.

Söker vittnen

  – Det primära nu är också att komma i kontakt med vittnen tillhändelsen, säger Katarina Rusin, polisens presstalesperson.

Polisen har uppmanat allmänheten att höra av sig med vittnesuppgifter.

Trebackalånggatan ligger i Hässleholm och består av en blandning av både hyresbostäder och villafastigheter.

Inga utomstående ska ha skadats vid skottlossningen. 

Ärendet rubriceras som försök till mord i två fall samt grovt vapenbrott.

 

Så ska du agera om du hör en skottlossning:

Polisens råd: Sätt dig i säkerhet – ring 112.