Foto: Andreas Holm
 Foto: Andreas Holm

Skottlossning i festlokal

Publicerad

Flera personer larmade om en skottlossning i en festlokal i centrala Malmö på torsdagskvällen.

– En person ska ha riktat vapen mot ett antal personer och skjutit sönder ett fönster, säger Stephan Söderholm, presstalesperson på ledningscentralen, polisregion Syd.

Strax efter klockan 23 kom de första rapporterna om en eventuell skottlossning i en festlokal i Malmö. När polisen kom till platsen ska inga personer ha varit kvar.

– Det verkar som det har varit någon slags ungdomsfest där och skottlossning, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl på Skånepolisen under onsdagskvällen.

Under fredagsmorgonen meddelar polisen att uppgifter inkommit som tyder på att en person på festen riktat ett vapen mot ett okänt antal personer.

Stort hål i fönster

Samma person misstänks även ha avlossat skott mot ett fönster. Hålet i fönstret uppges vara 20 gånger 40 centimeter.

– Det har förmodligen skjutits med någon form av hagelvapen, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl på Skånepolisen.

Övriga omständigheter kring händelsen är i nuläget oklara.

Grovt vapenbrott

Det ska under kvällen ha inkommit flera larm om att det varit stökig stämning på platsen. En yngre flicka ska under kvällen ha fördes med ambulans hem till sina föräldrar efter att ha druckit för mycket alkohol.

Det har nu upprättats en anmälan om olaga hot mot grupp, grovt vapenbrott och skadegörelse.

Polisen har spärrat av festlokalen som är inhyst i en källarlokal och kommer att göra en brottsplatsundersökning.

Det finns inte någon gripen i nuläget.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Malin Forsberg
Malin Forsberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag