Skottlossning i Hässleholm – en man förd till sjukhus

Publicerad

En skottlossning har ägt rum i Hässleholm.

Det ska ha varit flera gärningsmän som sköt, personerna lämnade sedan platsen i en bil.

– Mannen är förd till sjukhus med oklart skadeläge, men han var i talbart skick, säger Maya Forstenius, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.

En 25-årig man blev under söndagskvällen skjuten i Hässleholm. Det rör sig om flera gärningsmän som smet från platsen i bil. Händelsen rubriceras som försök till mord/dråp och larmet inkom till polisen vid 19.37.

– Mannen är förd till sjukhus, men var i talbart skick, säger Maya Forstenius, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.

Man kunde senare även hålla förhör med mannen, men än så länge har inga av gärningsmännen gripits.

– Vi har fortfarande ingen frihetsberövad, ingen som är misstänkt, säger Kim Hild, pressinformatör, polisen region syd, på måndagsmorgonen.

Skedde utomhus

Skottlossningen hände utomhus. Första polispatrullen gjorde en undersökning, men ingen teknisk undersökning görs, enligt uppgifter till Kvällsposten. Alla avspärrningsband är nu bortplockade från platsen.

Någon bakgrund till händelsen har polisen ännu inte.

– Vi har inte kommit så långt i själva utredningen än, säger Kim Hild.

Under söndagskvällen, bara någon timme tidigare, sköts en man i Malmö. Där ska skottlossningen ha ägt rum i samband med ett rån.

Relaterade ämnen
Elvira Lagerström Dyrssen
Elvira Lagerström Dyrssen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag