Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skottdrama i Halmstad – en man skottskadad

För ett år sedan blev han överfallen och skjuten i benet på Vallås i Halmstad.

Och nu var det dags igen. Enda skillnaden – den här gången sköt 49-åringen sig själv i benet.

– Han verkar inte ha koll på hur man hanterar vapen, säger Andreas Bengtsson vid Hallandspolisen.

Mannen hittades skottskadad några minuter före klockan 15 på lördagen. Han låg på en grusstig intill parkeringsplatsen på Bergängsvägen i stadsdelen Vallås. Redan när larmet kom in till SOS sa uppringaren att mannen verkade ha skjutit sig själv.

Och det stämde.

– Vi hade en patrull uppe hos honom på sjukhuset och då berättade han att han hade burit en pistol eftersom han kände sig hotad, säger Andreas Bengtsson, polisens länsvakthavande befäl i Halland.

– Han hade skjutit sig själv av misstag och träffats i ljumsken. Skadan är allvarlig men inte livshotande. Han är nu misstänkt för grovt vapenbrott – inte för skottet utan för innehav av en pistol.

Sköt tillbaka

Mannen är väl känd av polisen för olika brott, däribland vapenbrott och brott mot knivlagen. Men även mindre trafikförseelser.

Lördagens händelse var en repris av vad som skedde den 4 april förra året.

– Samme man sköts på exakt samma plats för ett år sedan, säger Mats Timmerman, polisens insatschef på platsen.

Den gången överfölls han troligen av två män. De sköt och träffade honom i benet – och han sköt tillbaka. Gärningsmännen hann fly innan polisen kom till platsen.

Försökte gömma vapnet

Offret ville 2012 varken ge polisen bakgrunden till vad som hänt eller berätta vad han visste om männen som hade skjutit. Två män greps snart men släpptes på grund av brist på bevis.

Men den skjutne blev då – precis som nu – misstänkt för grovt vapenbrott. Han hade ingen licens för det vapen han hade använt i självförsvar. Polisen hittade vapnet i närheten av brottsplatsen trots att någon försökt gömma det.