Polisen larmades på onsdagen till Klaipedaplatsen på Trossö i Karlskrona, efter att man upptäckt skotthål i fönsterrutorna till ett konditori. Foto: Linslus foto
Polisen larmades på onsdagen till Klaipedaplatsen på Trossö i Karlskrona, efter att man upptäckt skotthål i fönsterrutorna till ett konditori. Foto: Linslus foto

Misstänkt skottlossning mot kafé under natten

Publicerad

På onsdagsmorgonen upptäckte ett konditori i Karlskrona kulhål i en fönsterruta.

Polisen har spärrat av torget framför konditoriet.

– En företagare ringer vid 07-tiden och berättar att man sett två hål i fönsterrutan, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

På onsdagsmorgonen larmades polisen till Klaipedaplatsen på Trossö i Karlskrona, efter att man upptäckt skotthål i fönsterrutorna till ett konditori. 

– En företagare ringer vid 07-tiden och berättar att man sett två hål i fönsterrutan, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Fyra skotthål

Hela torget framför konditoriet spärrades av. Enligt BLT ska det vara fyra skotthåll i rutan. 

– Vi vet inte om det är skotthål ännu. Men vi har åkt till platsen och spärrat av och inväntar tekniker. Vi får se vad det är, säger Calle Persson.

Teknikerna ska ha undersökt ett föremål som låg i fontänen som står på Klaipedaplatsen.

"Säker på att det är skott"

Redan klockan 03.42 larmade flera boende i området om höga smällar. När polisen åkte till platsen kunde de inte hitta orsaken till ljuden. 

– Jag är nästan säker på fyra skott. Först ett pang och sen tre snabba, pang, pang, pang, säger en kvinna till BLT.

 

LÄS MER: Kvinna överfallen utomhus – polis utreder sexualbrott

Relaterade ämnen
Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag