Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skjutning mot uteställe kan ha fångats på film

Polisen spärrade av platsen efter skjutningen. Foto: Simon Larsson
Polisens tekniker arbetade på platsen på lördagsmorgonen. Foto: Simon Larsson
Tydliga skador på fasaden. Foto: Jens Christian

Flera inringare larmade polis om skottlossning vid en nattklubb på Stortorget i Malmö på lördagsmorgonen.

Skador på fasaden vittnar om avlossade skott från skarpt vapen. 

– Det är så klart personer som blivit chockade av händelsen, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisen i region Syd.

Polisen larmades strax efter 05 på lördagsmorgonen om en skottlossning vid nattklubben Etage på Stortorget i Malmö i samband med en efterfest till konserten med Steve Angello. Flera patruller inklusive polisens insatsstyrka samt ambulans beordrades till platsen.

– Flera personer ringer in till ledningscentralen och säger att man misstänker att de skett en skottlossning på Stortorget mot utestället Etage. Lyckligtvis är det ingen som blivit skadad i samband med händelsen, förklarar Kim Hild vid polisen.

Ingen skadad person påträffades vid torget och ingen med skottskador ska heller ha inkommit till sjukhuset under morgonen.

På platsen kunde patrullerna dock konstatera att det skjutits med skarpt vapen mot fasaden på utestället, vid stängningstid, enligt polisen. Enligt vittnesuppgifter ska det röra sig om två gärningspersoner. I övrigt är polisen företegen som detaljer.

– Vi vill gå ut med så lite signalement som möjligt för att inte påverka vittnesuppgifter, säger Kim Hild, enligt TT.

Polisen ska bland annat gå igenom övervakningskameror från Stortorget. Foto: Jens Christian

 

Vapen söker efter spår

Motivet är oklart.

"Det går inledningsvis inte att tala om någon eventuell hotbild mot varken utestället i fråga eller någon specifik person", skriver polisen på hemsidan.

Skjutningen ska ha skett i samband med att nattklubben stängde under den just avslutade Malmöfestivalen. Alldeles utanför dörren avslutade Steve Angello sin spelning bara fyra timmar före.

Under morgonen spärrade polisen av runt den beskjutna fastigheten i väntan på tekniker och vapenhund som ska arbeta med ytterligare spårsäkring.

Kollar övervakningskameror

– Vi är kvar på platsen och ska höra vittnen. Övervakningskameror kommer också att gås igenom, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisen i region Syd.

Ingen misstänkt gärningsman har gripits.