Skolbarnens fynd: sprängdeg i sandlåda

Skolbarn på Sorgenfriskolan i Malmö hittade på måndagen sprängdeg i en sandlåda på skolområdet, rapporterar Sydsvenskan.

Sprängdegen har överlämnats till polisen. Ingen har kommit till skada.

Föräldrarna fick besked om skolbarnens fynd av sprängdeg i sandlådan genom ett meddelande som skolan lagt ut på sin webbportal, skriver Sydsvenskan.

Där står att de elever som hittat sprängdegen kontaktade sin lärare – som i sin tur larmade polisen. En patrull skickades till skolan för att hämta materialet.

Barn hittade sprängdeg i en sandlåda på Sorgenfriskolan.
Foto: LASSE SVENSSON
Sprängmedlet har överlämnats till polisen. Föräldrarna har informerats via skolans webbplats.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

”Sprängdegen i den form den hittades är inte farlig”, har skolans rektor Mickael Westerdahl skrivit i meddelandet till föräldrarna.

Letar efter mer

Skolvaktmästaren uppges därefter ha letat efter mer sprängdeg på skolans område – men ska inte ha hittat något.

Varken polisens ledningscentral eller inre befäl har kunnat verifiera Sydsvenskans uppgifter. Ärendet kan ha hanterats av ”avdelningen för mängdbrott i det aktuella lokalpolisområdet”, heter det.

”På skolan jobbar vi dagligen med att skapa en trygg och säker miljö för våra elever. Just nu kommer vi naturligtvis vara extra uppmärksamma på okända föremål på skolgården”, skriver rektorn.

Pratar med eleverna

”Våra lärare kommer att prata med eleverna om detta och berätta att det är viktigt att de säger till en vuxen om de hittar något som gör dem tveksamma.”

– Jag tycker att det är för dåligt att man ska få reda på det här genom att de postar ett inlägg på nån blogg. Som förälder hade jag velat bli uppringd av någon eller informerad personligen på något vis, säger en upprörd förälder till Sydsvenskan.

Kvällsposten har sökt Mickael Westerdahl utan att nå honom.

På Sorgenfriskolan går nära 600 elever från förskoleklasser och upp till 16 års ålder.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!