Kattegattgymnasiet i Halmstad. Foto: Google.
Kattegattgymnasiet i Halmstad. Foto: Google.

Skola utrymdes efter rökutveckling

Publicerad

Det brann under torsdagen på en skola i Halmsad. 

Gymnastiksalen evakuerades – och rökdykare genomsökte lokalen.

– De försöker lokalisera branden, säger Conny Eriksson, inre befäl vid räddningstänsten Halmstad. 

Larmet om branden kom in till SOS klockan 10.19 under förmiddagen. En gymnastiksal på Kattegattgymnasiet i Halmstad var då rökfylld.

– Gymnastiksalen är utrymd och vi är inne med rökdykare och undersöker. Det brinner någonstans, men vi har inte lokaliserat var än, säger Conny Eriksson. 

En stund senare meddelade räddningstjänsten att ett av omklädningsrummen var helt rökfyllt, skriver Hallandsposten.

– Vi kunde inte hitta någon orsak till branden. Så vi misstänker att det är ett elfel. Elektriker håller på nu och försöker ta reda på vad det kan vara, säger Claes Lundström, inre befäl vid räddningstjänsten.  

Röken spreds i ventilationen

Byggnaden är fristående och övriga delar av skolan ska enligt inledande uppgifter inte ha påverkats. Röken ska ha spridit sig i ventilationssystemen.

Hur många elever som befann sig i byggnaden när den rökfylldes är okänd. Men ingen av uppges ha ådragit sig några skador av röken. 

 

Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag