Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skjutningen skakar Malmö: ”Man är otroligt chockad”

En kvinna i 30-årsåldern avled på måndagen efter skjutning i Malmö.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kvällsposten Maria Rydhagen.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Malmö har skakats av ännu en skjutning med dödlig utgång. 

En kvinna i 30-årsåldern avled på måndagen i skottlossningen – när hon höll sitt barn i famnen. 

– Vi har hört många röster som berättar att man är otroligt chockad och att det nästan är overkligt, säger Maria Rydhagen, redaktionschef på Kvällsposten.

En kvinna i 30-årsåldern har avlidit efter en skottlossning vid Ribersborg i Malmö vid 10-tiden på måndagsförmiddagen. 

Kvällspostens redaktionschef Maria Rydhagen berättar om händelsen:

– Det var i ett ganska som, man brukar säga, idylliskt bostadsområden. Det är många som hörde de här skotten. Vittnen säger till oss att den 8-10 skott, berättar hon för Expressen TV och fortsätter: 

 – De är alltså en kvinna som blivit skjuten som har sin lilla bebis i famnen. Hon träffas och avlider senare av sina skador. 

Maria Rydhagen: Kan nästan inte ta till sig det

Hur har reaktionerna varit i området? 

– Det är ju fruktansvärt att en kvinna blir skjuten när hon har sitt lilla barn i famnen. Det är ju något som man nästan inte kan ta till sig. Att någon kan göra på det här sättet. 

 – Vi har hört många röster som berättar att man är otroligt chockad och att det nästan är overkligt, säger Maria Rydhagen. 

Polisen fick larm om skottlossningen klockan 09.58 på måndagen. Strax innan hade flera boende i området blivit vittnen till hur den misstänkte skytten flydde från platsen med en pistol i höger hand.

Enligt uppgifter är en av polisens teorier att dådet var riktat mot pappan till hennes barn, en man som har ett kriminellt förflutet.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!