Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skottlossning mot bostad – kulhål har upptäckts

Sex smällar ska ha hörts. Foto: Fritz Schibli
Foto: Fritz Schibli
Foto: Fritz Schibli

Skott ska ha avlossats i Oxie, Malmö, på söndagskvällen.

Sex smällar ska ha hörts och ett kulhål har hittats i ett fönster, skriver Sydsvenskan.

– Vi har fått in flera uppringare som larmat om höga smällar i Oxie, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson för polisen i region syd.

En misstänkt skottlossning har ägt rum i Oxie utanför Malmö på söndagskvällen. Enligt Sydsvenskan ska fem till sex smällar ha hörts och ett kulhål uppges ha hittats i ett fönster.

– Vi har fått in flera uppringare som larmat om höga smällar i Oxie. Vi var redan i Oxie med anledning av två eller flera bilbränder på flera olika adresser, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson för polisen i region syd.

Stämmer det att polis har lokaliserat ett kulhål?

– Jag har ingen helhetsbild över vad man har hittat och vad man inte har hittat.

Senare på kvällen uppger polisen på sin hemsida att det finns ”förmodade kulhål” i ett fönster till en lägenhet. 

Sydsvenskan uppger att ett eller flera skott ska ha riktats mot bostaden. I bostaden ska minst en person ha befunnit sig. 

Skjutningen rubriceras som ett mordförsök.

– Vi kommer kontrollera sjukhus och närområdet men ingen är skadad på platsen, men området är avspärrat som en misstänkt brottsplats och kriminaltekniker är på väg, säger Rickard Lundqvist till TT.

Den tekniska undersökningen är på måndagsmorgonen genomförd och polisen har lämnat platsen. Ingen har gripits misstänkt för dådet.

Varför det sköts mot just den bostaden är inte känt ännu.

– Men vi kommer naturligtvis att utreda om det finns någon hotbild mot någon i  bostaden, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region syd. 

Utreder samband

Polisen utreder eventuella samband mellan de två bilbränderna i Oxie, som skedde vid 22.15 och 22.45. Ingen person är i nuläget misstänkt eller gripen.

Ser ni ett möjligt samband mellan bränderna och skjutningen?

– Det är för tidigt att spekulera i. Ingenting är omöjligt, men det är ingenting jag känner till, säger Rickard Lundqvist.