Skjutning i Köpenhamn – flera skott avlossade

Publicerad

Flera skott tros ha avlossats på Gullandsgade på Amager i Köpenhamn.

Ingen verkar ha skadats vid skjutningen, meddelar polisen.

Ett skotthål har hittats på en fönsterruta, skriver Ekstrabladet.

Polisen i Köpenhamn mottog larm om en skottlossning på Gullandsgade i Sundbyvester, Amager, klockan 21.47 på onsdagskvällen.

– Vi har fått in larmet och är ute för att undersöka det nu. Ingen verkar ha skadats. Mer än så vet vi inte för tillfället, säger Henrik Stormer vid Köpenhamnspolisen till Ekstrabladet.

Gick igenom fönsterruta

Enligt uppgifter till BT ska flera skott ha avlossats vid skjutningen. Ett skott ska ha gått igenom en fönsterruta på platsen.

Polis arbetar på platsen, bland annat med hundpatrull.

Strax före midnatt uppger polisen i Köpenhamn för Ekstrabladet att man nu säkrat skott:

– Vi har funnit att det avfyrats några skott där ute. Det finns ingen som har påverkats och vi undersöker vem som kan stå bakom. Vi har inget ytterligare, säger vaktchefen Carsten Reenberg.

Under torsdagen fortsätter polisarbetet.

Relaterade ämnen
Elvira Lagerström Dyrssen
Elvira Lagerström Dyrssen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag