En man hittades död i ett skogsområde utanför Halmstad. Foto: PEO MÖLLER / PEO MÖLLEREn man hittades död i ett skogsområde utanför Halmstad. Foto: PEO MÖLLER / PEO MÖLLER
En man hittades död i ett skogsområde utanför Halmstad. Foto: PEO MÖLLER / PEO MÖLLER
Nu tror polisen sig veta vem mannen är. Foto: PEO MÖLLER / PEO MÖLLERNu tror polisen sig veta vem mannen är. Foto: PEO MÖLLER / PEO MÖLLER
Nu tror polisen sig veta vem mannen är. Foto: PEO MÖLLER / PEO MÖLLER
Den avlidna mannen ska vara i 30-årsåldern. Foto: PEO MÖLLER / PEO MÖLLERDen avlidna mannen ska vara i 30-årsåldern. Foto: PEO MÖLLER / PEO MÖLLER
Den avlidna mannen ska vara i 30-årsåldern. Foto: PEO MÖLLER / PEO MÖLLER

Skjutna mannen nu identifierad

Publicerad

Det var på tisdagen som en man hittades livlös i ett skogsområde utanför Halmstad.

Mannen visade sig ha skjutits i huvudet med två skott.

Nu tror sig polisen ha lyckats identifiera den döda mannen, skriver SVT.

En man hittades död i ett skogsparti vid Marbäck utanför Halmstad på tisdagen. Han ska ha skjutits med två skott i huvudet, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Mannen var tidigare okänd, men nu menar polisen att de tror sig veta vem han är. Enligt Cecilia Bergsten, chef för roteln grova brott i Halland, ska den döda mannen ha varit i 30-årsåldern och ska inte ha varit från Halland. Detta rapporterar SVT.

– Varför vi tror det hör till den typen av detaljer som vi håller för oss själva än så länge, säger Cecilia Bergsten till SVT.

Kan ha mördats på platsen

Den skjutna mannen tros ha mördats på samma ställe som kroppen hittades.

– Det har vi goda skäl att tro. Men det är en arbetshypotes i nuläget.

 

LÄS MER: Uppgifter: Mannen sköts i huvudet med två skott

 

Cecilia Bergsten väljer att varken kommentera eller dementera uppgifterna om att mannen hittades skjuten i huvudet. Men de vittnen som berättat att de hört skott kan ha varit relevanta för polisen.

– Det är inte ett orimligt antagande att vi kopplar samman vittnens iakttagande med gärningen i sig. Men jag kan inte kommentera på vilket sätt mannen har förlorat livet, säger Cecilia Bergsten.

Polisen väntar just nu på resultat från den rättsmedicinska undersökningen och fortsätter med det kriminaltekniska arbetet.

Relaterade ämnen
Elvira Lagerström Dyrssen
Elvira Lagerström Dyrssen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag