Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skjuten polis i Danmark död

Polismannen blev skjuten i huvudet under tisdagsförmiddagen utanför polisstationen i Albertslund. På onsdagseftermiddagen avled han av sina skador.Foto: TOPNEWS

Under tisdagsmorgonen blev en 43-årig dansk polisman skjuten i huvudet utanför en polisstation i Albertslund.

Under onsdagen har han dött av sina skador, enligt ett pressmeddelande från danska polisen.

– Det är med den största sorgen jag måste meddela detta, säger polischefen Kim Christiansen i ett pressmeddelande.

Det var på tisdagsmorgonen den 43-åriga danska hundföraren blev skjuten i huvudet på vägen till sin arbetsplats vid polisstationen i Albertslund.

Bara timmar senare ansågs han vara utom livsfara, men under tisdagseftermiddagen uppstod komplikationer.

På onsdagseftermiddagen dog polismannen på Rigshospitalet i Köpenhamn, med sina anhöriga omkring sig, skriver polisen i ett pressmeddelande.

– Det är med den största sorgen jag måste meddela detta. Mina tankar går till de anhöriga och polismannens många kolleger, som det senaste dygnet har visat stor professionalitet i denna svåra och mörka stund. Ära åt vår kollegas minne, säger polischefen Kim Christiansen från Köpenhamns-Vestegnspolisen i pressmeddelandet.

Efter dödsbeskedet har kolleger över hela landet framfört sina kondoleanser. Flera har skrivit på polisens profiler på sociala medier. 

Men även andra danskar, som inte kände polisen, har delat med sig av sina symatier. 

Dog klockan 14.18

Chefspolisinspektör Knud Stadsgaard bekräftar dödsfallet för danska tidningen Ekstrabladet.

– Polismannen dog klockan 14.18. Det är självklart en mycket sorglig dag för Vestegnens och dansk polis. Vi sörjer alla detta och sänder våra varma tankar till polismannens familj, säger han.

Under tisdagseftermiddagen blev det känt att vapnet som användes vid dödsskottet hade stulits från en skytteklubb. Klubben ska ha kontaktat polisen med en namngiven misstänkt, men polisen beslöt att vänta med ärendet.

Ville skjuta någon

Den 26-åriga misstänkta mannen häktades under onsdagen. Så sent som 2013 dömdes han till åtta månaders fängelse för att ha skjutit med en soft air-gun inne på en polisstationen.

– Du ska vara glad att det inte var en riktig pistol, då hade jag skjutit dig, ska han ha sagt när han greps.

Under häktningsförhandlingen mot den 26-årige mannen har närstående till mannen berättat om hans hat mot poliser. 

– Han har en mörk sida och har tidigare sagt att han vill skjuta någon och därefter ta sitt liv, har 26-åringens pappa berättat för polisen. 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!