Den skjutna mannen som sköts i Holma ligger fortfarande på sjukhus. Foto: KVÄLLSPOSTENDen skjutna mannen som sköts i Holma ligger fortfarande på sjukhus. Foto: KVÄLLSPOSTEN
Den skjutna mannen som sköts i Holma ligger fortfarande på sjukhus. Foto: KVÄLLSPOSTEN
Mannen är enligt uppgifter en av flera som ingår i den krets av unga män som polisen visar särskilt intresse för. Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅNMannen är enligt uppgifter en av flera som ingår i den krets av unga män som polisen visar särskilt intresse för. Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mannen är enligt uppgifter en av flera som ingår i den krets av unga män som polisen visar särskilt intresse för. Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Skjuten man på Holma tidigare brottsmisstänkt

Publicerad

Mannen som sköts ned på Holma torg i fredags vårdas fortfarande på sjukhus.

Skadorna betecknas som allvarliga.

Enligt uppgifter till Kvällsposten har han tidigare varit misstänkt för inblandning i ett uppmärksammat mord.

Skottlossningen utbröt mitt i fredagslunken på torget i Holma vid 18-tiden på fredagen. Vittnen har berättat att de hörde flera smällar, sedan såg de en man ligga ner på marken mitt på torget mellan de båda höga flerfamiljshusen.

Mannen fick snabbt hjälp att ta sig till sjukhus. Enligt vittnen lyftes han in i en mindre svart bil som snabbt lämnade platsen och körde till Skånes universitetssjukhus i Malmö.

Kördes till sjukhus efter skotten på Holma

Polisen vill inte närmare kommentera hur många skott som avlossades, än mindre den träffade mannen. Men enligt uppgifter till tidningen ska han vara träffad av flera skott, ett av dem ska ha träffat i magen.

Fick hjälp på platsen. Kvar på marken efter skottdramat låg lite papper som använts för att torka bort blod från mannen.Foto: KVÄLLSPOSTEN

Mannen har opererats och skadeläget beskrivs som allvarligt. Han har dock kunnat förhöras till viss del, men vad de uppgifterna har gett är inte känt.

Motivet till mordförsöket är inte känt men den skjutne mannen är enligt Kvällspostens uppgifter en av flera unga män i Malmö som ingår i den krets av unga män som polisen visar särskilt intresse för.

Tillgång till vapen

I kretsen finns tillgång till både vapen och narkotika.

Mannen ska enligt samma uppgifter tidigare ha figurerat som misstänkt i ett mycket uppmärksammat mord i Malmö.

Det finns fortfarande ingen gripen eller misstänkt i utredningen.

Relaterade ämnen
Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag