Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skickade nakenbilder till fel person - sköts

Flickan fick nakenbilder skickade till sin mobiltelefon – av misstag.

Nu åtalas flickans pappa i Ystads tingsrätt för att ha skjutit avsändaren i benet genom brevinkastet.

– Man reagerar på ett visst vis när ens barn får ta emot sådana pornografiska bilder, säger mannen i förhör.

Det var i februari i år som flickan fick två bilder av sexuell karaktär skickade till sin mobiltelefon. Flickan visade bilderna för sin mamma och skickade dem senare vidare till sin pappa.

Pappan valde då att ringa upp avsändaren. Enligt förhören ska han ha fått förklarat för sig att bilderna inte var menade för dottern. Pappan svarade med att han tänkte gå vidare med saken till polisen.

– Vad rädd jag blir, ska avsändaren ha sagt.

Pappan kontrade:

– Det ska du kanske vara när du sysslar med sådana grejor.

Skrämmas

Pappan ska sedan i sällskap med ytterligare två personer begett sig till avsändarens lägenhet för att prata med honom. De bankade på dörren och ringde på dörrklockan, men utan respons.

Avsändaren, som låg och sov, ska ha väckts av oljuden. Efter telefonsamtalet med pappan kände han sig hotad och ringde till polisen.

Under tiden som avsändaren pratade med polisen i telefon tittade han ut genom brevinkastet. Fyra snabba skott ska då ha avlossats, ett av dem träffade honom i vänster ben.

– Jag ville skrämma skitarna av han för att han håller på så mot min dotter, säger pappan i förhör.

Polisen hittades totalt fyra kulor i lägenheten som togs i beslag. Vapnet som användes ska ha varit en så kallad soft airgun.

Pappan åtalas nu för olaga hot och misshandel. Mannen förnekar hoten men erkänner misshandeln.