Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skelett från medeltiden hittat vid gammal kyrka

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm.
Polisen har spärrat av ett område i Svedala kommun.
Foto: Mikael Nilsson

Ett skelett hittades i marken på en gård i Svedala kommun. 

Polisen skickade därför tekniker till platsen – och skelettet misstänktes till en början röra sig om ett mordoffer.

Men senare under fredagen kunde en expert konstatera att skelettet var från medeltiden. 


Den här artikeln går att kommentera. När du har läst får du gärna dela med dig av dina tankar längst ner.

Det var i samband med ett grävarbete i Svedala kommun som en fastighetsägare hittade ett skelett i marken under fredagen.

– Någon har grävt på en gård, och där har man hittat skelett som man misstänker tillhör en människa. Polisen kallades till platsen och konstaterade direkt att det är ett mänskligt skelett, säger Sara Andersson, presstalesperson vid polisen i region syd.

Polisen spärrade därför av platsen och tekniker var på plats för att undersöka fyndet. 

I närheten av platsen där skelettet hittades ska – enligt uppgift till Kvällsposten –tidigare ha funnits en kyrka och en kyrkogård. 

Polisen försökte därför slå fast om skelettet kommer från en gammal gravplats.

Ärendet rubricerades dock till en början som mord.

– Det är ren rutin att man inleder det. Det måste man göra för att kunna vidta vissa åtgärder i en pågående förundersökning, säger Sara Andersson.

Klockan 16.02 under fredagseftermiddagen konstaterade en specialist på skelettdelar, en osteolog, att fyndet var från en medeltida grav.

Polisen har därför lagt ner alla misstankar om brott. 

KOMMENTERA ARTIKELN

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Expressen möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till expressen.se. Expressen granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Läs mer om kommentering här.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!