Oväntad syn. Detta såg Susanne Cederholm i sin trädgård. Foto: Susanne Cederholm
Oväntad syn. Detta såg Susanne Cederholm i sin trädgård. Foto: Susanne Cederholm

Skärgårdsön blev en fristad för skadad kalv

Publicerad

På Aspö i Karlskrona skärgård finns normalt inga älgar.

Men nu har två hittat en fristad i Susanne Cederholms trädgård.

En ko med sin skadade kalv.

- De kanske försöker undgå älgjakten, gissar Susanne.

Susanne Cederholm upptäckte på tisdagsförmiddagen först älgkon som låg och vilade under ett träd i hennes trädgård på Aspö.

En stund senare hade en kalv anslutit. De båda hade en "soft" eftermiddag på gräsmattan.

Susanne höll sig i stillhet inne i huset med sin kamera, medan älgarna hämtade krafterna.

- Här brukar inte finnas några älgar utom en och annan som simmat hit från fastlandet eller någon annan ö.

Skadad

Huruvida älgkon och kalven är på flykt undan jakten ska vi låta vara osagt. Kalven verkar dock ha en skada, ett varigt sår på kroppen och dessutom haltar den något.

Kanske är kalven skadskjuten?

- Jag vet inte, den ser ändå ut att vara rätt pigg och inte avmagrad eller så, förklarar Susanne Cederholm.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag