Foto: Andreas Holm
 Foto: Andreas Holm

Skåpbil kraschade rakt in i mitträcket

Publicerad

De tre personerna i skåpbilen hade änglavakt när de kolliderade med ett mitträcke på E6 norr om Malmö i natt.

Bilen ska ha glidit ett långt stycke på räcket och kilades sedan fast.

Minst en person fördes till sjukhus efteråt.

Olyckan inträffade i Alnarp norr om Malmö strax efter 01 på fredagsnatten.

Den danskregistrerade skåpbilen har av okänd anledning krockat med mitträcket och sedan hamnat på det och glidit en bit. Eventuellt har bilen även rullat runt på taket.

Efter olyckan satt skåpbilen fastkilad på mitträcket.

– Det blir ett tufft jobb för bärgaren att få loss den. Personerna i bilen har verkligen haft änglavakt, säger fotografen Andreas Holm som var på platsen en stund efter kraschen.

Paul Bjurehag, inre befäl vid räddningstjänst syd, bekräftar att skåpbilen kolliderat med mitträcken. Exakt hur det gått till har han inga uppgifter om.

– Det färdades tre personer i bilen och någon av dem fick följa med ambulansen till sjukhus, säger Paul Bjurehag.

En bit av mitträcket förstördes vid olyckan och Trafikverkets personal väntades i natt till platsen för att reparera det, enligt räddningstjänsten.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag