Nio skånska kaféer kommer in som nykomlingar på White Guides lista. Ett av dem är Mat & Chokladstudion i Malmö. Foto: ALLAN BANKNio skånska kaféer kommer in som nykomlingar på White Guides lista. Ett av dem är Mat & Chokladstudion i Malmö. Foto: ALLAN BANK
Nio skånska kaféer kommer in som nykomlingar på White Guides lista. Ett av dem är Mat & Chokladstudion i Malmö. Foto: ALLAN BANK
"Vi gör något ovanligt", säger Mat & Chokladstudions ägare Joel Lindqvist. Foto: ALLAN BANK"Vi gör något ovanligt", säger Mat & Chokladstudions ägare Joel Lindqvist. Foto: ALLAN BANK
"Vi gör något ovanligt", säger Mat & Chokladstudions ägare Joel Lindqvist. Foto: ALLAN BANK
"Vi jobbar i säsong och serverar inte blåbär, hallon eller jordgubbar på vintern utan då jobbar vi i stället med bland annat rotsaker och fermenterade bär som vi sparat", säger Joel Lindqvist. Foto: ALLAN BANK"Vi jobbar i säsong och serverar inte blåbär, hallon eller jordgubbar på vintern utan då jobbar vi i stället med bland annat rotsaker och fermenterade bär som vi sparat", säger Joel Lindqvist. Foto: ALLAN BANK
"Vi jobbar i säsong och serverar inte blåbär, hallon eller jordgubbar på vintern utan då jobbar vi i stället med bland annat rotsaker och fermenterade bär som vi sparat", säger Joel Lindqvist.  Foto: ALLAN BANK

Skånskt kaféjubel när White Guide rankar igen

Publicerad

Det jublades högt bland de skånska kaféerna i veckan när White Guide avslöjade vilka som fått plats i årets ranking. 

Nio skånska kaféer kommer in som nykomlingar. Ett av dem är Mat & Chokladstudion i Malmö.

– Jag kände för att göra något nytt och ta steget mot en utmaning, säger ägaren Joel Lindqvist.

Till alla kaffeälskares stora glädje presenterar White Guide ännu en gång Sveriges bästa kaféer. Med hjälp av anonyma testare som på uppdrag besökt över 400 kaféer rankas landets bästa. 

2017 står sig starkt med sammanlagt 351 kaféer, varav 42 är nya gentemot förra året. 

Förra årets finaste kaffe hittades hos förstaprisvinnaren Annas Hembageri i Mariefred, utsedd till Sveriges bästa kafé 2016. 

Fem kaféer från Malmö

I Skåne nominerar White Guide Cafe nio stycken nya kaféer till årets lista, varav fem finns i Malmö. Ett av dem är Mat & Chokladstudion på Amiralsgatan i Malmö. Enligt ägaren Joel Lindqvist erbjuder kaféet något utöver det vanliga. 

– Det vi gör är ganska ovanligt. Vi jobbar i säsong och serverar inte blåbär, hallon eller jordgubbar på vintern utan då jobbar vi med bland annat rotsaker och fermenterade bär som vi sparat istället. Det gör oss till lite unika, säger Joel. 

Joel kände för att göra något nytt och ta steget mot en utmaning. Förändringar sker hela tiden. 

– Till sommaren planerar vi att skaffa oss en liten uteservering.  

Den 8 maj avslöjas vilket kafé som är bäst i Malmö, Skåne och i hela Sverige. 

 

Skånska kaféer i White Guide 2017

Da Aldo i Skanör

Love Coffee Roasters i Lund

Kust Café i Falsterbo

Fahlmans Konditori i Helsingborg

Söderberg & Sara Stenugnsbageri i Ystad

 

Malmökaféer på listan

Konditori Hollandia

Kaffebaren på Möllan

Café Live vid Malmö Live

Konditori Katarina

Lilla kafferosteriet

 

Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag