Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skånska Malin är Sveriges nya dessertdrottning

Malin Haak i segeryran efter vinsten. Foto: Kanal 5
Malin Haak med juryn som i vanlig ordning bestod av Roy Fares, Magnus Johansson och Sebastien Boudet. Foto: Kanal 5
Malin Haak är förutom dessertmästare utbildad kock. Foto: Martin Morand

Malin Haak från Sankt Olof på Österlen är Sveriges nya dessertmästare. Hennes vinst innebär den femte raka segern för en Skånekonditor. Dessutom fick hon revansch mot sin sambo som tidigare vunnit programmet.

– Det känns fantastiskt roligt, jättehäftig, extra kul att vi är två från samma familj, säger Malin Haak.

När Malin fick frågan om att ställa upp i Dessertmästarna, tv-programmet som hennes sambo Martin Morand en gång vunnit, var hon först tveksam.

– Jag visste inte om jag skulle tacka ja från början men sedan tänkte jag att när jag blir gammal vill jag inte ångra något och tänka "vad hade hänt om jag hade gjort det", så då körde jag, säger Malin Haak.

"Vad håller hon på med"

Att hon skulle kamma hem vinsten hade hon ställt in sig på men vägen dit har inte bara varit lätt. En av utmaningarna höll allt på att gå åt skogen.

– Det var utmaningen med babyshowern och sagoboken. Där fick jag Aladdin och jag har inte  tittat alls på Aladdin som liten så det var en jobbig utmaning. Sedan skulle jag doppa glassen i vit choklad men jag bara hällde rakt på, det är ju helt fel men det var så ont om tid. Där tänkte nog branschfolk som tittade "vad håller hon på med", säger Malin Haak med ett skratt.

Malin gjorde en bröllopstårta med havtorn, hjortron, yoghurt och pistage. Foto: Malin Haak

Verket som tog Malin till segerpallen var en bröllopstårta med smak av havtorn, hjortron, yoghurt och pistage. Det blev dock en jämn och svettig kamp mot David Knutsson från Tomelilla, speciellt när allt inte gick enligt planen – Malin hann inte glaza tårtorna som hon tänkt men hon är ändå nöjd.

– Jag hade inte gjort någon tårta innan och när jag fick välja så tänkte jag att det gav mig ytterligare en chans att visa något jag inte gjort innan. Så jag gjorde en tårta med lite fler olika tekniker.

Tydligen så gifte sig smakerna i Malins bröllopstårta väl med varandra. För den gick verkligen hem hos juryn.

– Finalen höll verkligen toppklass, men Malin var helt enkelt bäst. Hon fick fram underbara smaker, presenterade en fantastisk finaldessert och klarade stressen och pressen bra. Malin har också en bred kunskap inom yrket, och mycket av det hon presterade under säsongen hade finess, säger Roy Fares i ett pressmeddelande.

Passion för desserter

Malin berättar att hon har velat bli kock väldigt länge. Hon visste att det inte var bakelser och bröd hon ville hålla på med utan passionen är och har alltid varit desserter.

– Jag fick vara med tidigt i köket där hemma men sedan valde jag att bli kock för jag ville hålla på med desserter inte bakelser och bröd och så. Desserter är det som jag har störst intresse för. 

Malin har tidigare tävlat tillsammans med sambon men nu var det några år sedan. Nu när båda kan titulera sig som dessertmästare är idén att öppna något eget tillsammans inte långt borta. Men först ska Malin fortsätta vara mammaledig ett tag till. Programmet har dock gett henne blodad tand när det kommer till tävlandet.

– Det var så kul och kanske blir det något mer, men det var väldigt långa och intensiva dagar. Man måste ha en bra dag varje dag om det ska gå vägen. Den utmaningen som jag tyckte var roligast var när vi fick göra om semlan. Jag är jäkligt nöjd med hur den semlan blev, säger Malin Haak.

Finalen av Dessertmästarna sändes i Kanal 5 den 11 oktober. 

 

Sveriges dessertmästare 2017

Namn: Malin Haak
Ålder: 31
Bor: St Olof på Österlen
Familj: Sambon Martin Morand, dessertmästare 2015, barnen Madicken, 3 och Cornelis, 10 månader

Yrke: Kock med passion för desserter

Intressen: Fotografera, måla tavlor, resa

Favoritdessert: Kombon Choklad, kola och nötter går alltid hem hos mig.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!