Malin Haak i segeryran efter vinsten. Foto: Kanal 5Malin Haak i segeryran efter vinsten. Foto: Kanal 5
Malin Haak i segeryran efter vinsten. Foto: Kanal 5
Malin Haak med juryn som i vanlig ordning bestod av Roy Fares, Magnus Johansson och Sebastien Boudet. Foto: Kanal 5Malin Haak med juryn som i vanlig ordning bestod av Roy Fares, Magnus Johansson och Sebastien Boudet. Foto: Kanal 5
Malin Haak med juryn som i vanlig ordning bestod av Roy Fares, Magnus Johansson och Sebastien Boudet. Foto: Kanal 5
Malin Haak är förutom dessertmästare utbildad kock. Foto: Martin MorandMalin Haak är förutom dessertmästare utbildad kock. Foto: Martin Morand
Malin Haak är förutom dessertmästare utbildad kock. Foto: Martin Morand

Skånska Malin är Sveriges nya dessertdrottning

Publicerad

Malin Haak från Sankt Olof på Österlen är Sveriges nya dessertmästare. Hennes vinst innebär den femte raka segern för en Skånekonditor. Dessutom fick hon revansch mot sin sambo som tidigare vunnit programmet.

– Det känns fantastiskt roligt, jättehäftig, extra kul att vi är två från samma familj, säger Malin Haak.

När Malin fick frågan om att ställa upp i Dessertmästarna, tv-programmet som hennes sambo Martin Morand en gång vunnit, var hon först tveksam.

– Jag visste inte om jag skulle tacka ja från början men sedan tänkte jag att när jag blir gammal vill jag inte ångra något och tänka "vad hade hänt om jag hade gjort det", så då körde jag, säger Malin Haak.

"Vad håller hon på med"

Att hon skulle kamma hem vinsten hade hon ställt in sig på men vägen dit har inte bara varit lätt. En av utmaningarna höll allt på att gå åt skogen.

– Det var utmaningen med babyshowern och sagoboken. Där fick jag Aladdin och jag har inte  tittat alls på Aladdin som liten så det var en jobbig utmaning. Sedan skulle jag doppa glassen i vit choklad men jag bara hällde rakt på, det är ju helt fel men det var så ont om tid. Där tänkte nog branschfolk som tittade "vad håller hon på med", säger Malin Haak med ett skratt.

Malin gjorde en bröllopstårta med havtorn, hjortron, yoghurt och pistage.Foto: Malin Haak

Verket som tog Malin till segerpallen var en bröllopstårta med smak av havtorn, hjortron, yoghurt och pistage. Det blev dock en jämn och svettig kamp mot David Knutsson från Tomelilla, speciellt när allt inte gick enligt planen – Malin hann inte glaza tårtorna som hon tänkt men hon är ändå nöjd.

– Jag hade inte gjort någon tårta innan och när jag fick välja så tänkte jag att det gav mig ytterligare en chans att visa något jag inte gjort innan. Så jag gjorde en tårta med lite fler olika tekniker.

Tydligen så gifte sig smakerna i Malins bröllopstårta väl med varandra. För den gick verkligen hem hos juryn.

– Finalen höll verkligen toppklass, men Malin var helt enkelt bäst. Hon fick fram underbara smaker, presenterade en fantastisk finaldessert och klarade stressen och pressen bra. Malin har också en bred kunskap inom yrket, och mycket av det hon presterade under säsongen hade finess, säger Roy Fares i ett pressmeddelande.

Passion för desserter

Malin berättar att hon har velat bli kock väldigt länge. Hon visste att det inte var bakelser och bröd hon ville hålla på med utan passionen är och har alltid varit desserter.

– Jag fick vara med tidigt i köket där hemma men sedan valde jag att bli kock för jag ville hålla på med desserter inte bakelser och bröd och så. Desserter är det som jag har störst intresse för. 

Malin har tidigare tävlat tillsammans med sambon men nu var det några år sedan. Nu när båda kan titulera sig som dessertmästare är idén att öppna något eget tillsammans inte långt borta. Men först ska Malin fortsätta vara mammaledig ett tag till. Programmet har dock gett henne blodad tand när det kommer till tävlandet.

– Det var så kul och kanske blir det något mer, men det var väldigt långa och intensiva dagar. Man måste ha en bra dag varje dag om det ska gå vägen. Den utmaningen som jag tyckte var roligast var när vi fick göra om semlan. Jag är jäkligt nöjd med hur den semlan blev, säger Malin Haak.

Finalen av Dessertmästarna sändes i Kanal 5 den 11 oktober. 

 

Sveriges dessertmästare 2017

Namn: Malin Haak
Ålder: 31
Bor: St Olof på Österlen
Familj: Sambon Martin Morand, dessertmästare 2015, barnen Madicken, 3 och Cornelis, 10 månader

Yrke: Kock med passion för desserter

Intressen: Fotografera, måla tavlor, resa

Favoritdessert: Kombon Choklad, kola och nötter går alltid hem hos mig.

 

Relaterade ämnen
Maja Strömberg
Maja Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag