Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skånska köpcentret till salu – för 1,5 miljarder

Nova Lund är oftast välbesökt. Tur att det finns 1500 p-platser. Foto: TOMAS LEPRINCE
I Nova Lund finns ett 70-tal butiker. Foto: GUGGE ZELANDER

Nova Lund är till salu. 

Den brittiska fastighetsrådgivaren Savills har fått uppdraget att sälja det populära köpcentret. 

För 1,5 miljarder får köparen 26 000 kvadratmeter handelsyta och 1500 parkeringsplatser. 

I september 2002 invigdes Nova Lund. Från början fanns det ett stort motstånd till bygget eftersom många befarade att Lunds stadskärna skulle utarmas, men till slut fick byggherren JM bygglov och sedan dess räknas Nova Lund som en av Skånes viktigaste handelsplatser. 

Nu är hela köpcentrat till salu. Det skriver branschtidningen Fastighetsvärlden

I det 26 000 kvadratmeter stora köpcentrat (uppdelat i tre byggnader) finns ett 70-tal butiker. Bland annat H&M, Lindex, Kappahl och Stadium. Utanför finns parkeringsplatser som rymmer 1500 bilar. 

Flera konkurrenter

En fördel som Nova Lund har, enligt Fastighetsvärlden, är att de fyra olika entréerna gör att antalet döda ytor och sekundära lägen blir få. 

Men hugade spekulanter kanske ändå blir bortskrämda av priset. Enligt vad Fastighetsvärlden förväntar sig säljarna att få 1,4–1,6 miljarder kronor för köpcentrat.

Nova Lunds störts konkurrenter i närområdet är Center Syd i Löddeköpinge, Burlöv Center i Arlöv och Emporia i södra Malmö.

Ladda ner Kvällspostens nyhetsapp.