Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skånska barn tar över Malmö opera

Matilda Gross är en av tre som har titelrollen i Malmö Operas uppsättning av Matilda.
Foto: Expressen/KVP
Matilda Gross.
Foto: Expressen/KVP

Under ett år har 20 barn fått gå på Matildaskolan inför uppsättningen av musikalen Matilda. Snart är det dags för premiär på Malmö opera. 

Undervisningen har skett på Malmö Kulturskola och Malmö opera, där barnen blivit utbildade i sång, dans och teater. Under hösten delades rollerna ut, och 9-åriga Matilda Gross från Staffanstorp fick tillsammans med Anna Heerulff Christiansen och Eva Jumatate titelrollen. 

– Jag hade hoppats på att jag skulle få spela Matilda, det har verkligen varit min drömroll, säger Matilda Gross. 

Trots att Matilda Gross bara är nio år är det andra gången hon är med i en musikal. Under hösten 2017 spelade hon Gretl i Sound Of Music på Nöjesteatern i Malmö. 

– Jag tycker allt är roligt med att spela Matilda. Det svåraste har varit att lära sig alla repliker, det är ganska mycket text. Men när man väl kan det är det jätteenkelt, säger Matilda Gross. 

Elisabeth Linton, regissör.
Foto: Fritz Schibli/ Expressen/KVP
Åsa Fång som Mrs Wormwood, Matildas mamma.
Foto: Expressen/KVP

”I Matilda har alla barnen roller” 

Åsa Fång, som spelar Matildas mamma, säger att det roligaste med musikalen har varit just att det är så många barn med. 

– Jag älskar att jobba med barn, och den här föreställningen är fylld av barn. Dessutom är det mycket humor, men också ett allvar, ett djup, och mycket dans. Så hela paketet är jätteroligt. 

Elisabeth Linton, regissör, säger att det är unikt för musikalen Matilda att barnen får vara skådespelare på samma sätt som den vuxna ensemblen. 

– Jag har ju jobbat med barn innan, till exempel i operan Bohem där det är en stor barnkör med, men i Matilda har ju alla barnen roller. Eftersom barnen utbildats under ett år på kulturskolan var barnen väl förberedda på text, sång och dans. 

Matilda har premiär på Malmö opera den 15:e mars. 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!