Brottet ska ha begåtts i en lägenhet vid Möllevången i Malmö. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Brottet ska ha begåtts i en lägenhet vid Möllevången i Malmö. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Skånsk ex-politiker gripen för våldtäkt

Publicerad

En medelålders man greps på torsdagsmorgonen som misstänkt för våldtäkt i en lägenhet på Möllevången i Malmö. Han nekar till brott.

Mannen släpptes efter förhör men är fortsatt misstänkt. Enligt tidningen Aftonbladet rör det sig om en man som tidigare varit kommunalråd i en skånsk kommun.

Polisen fick in larm om den misstänkta våldtäkten strax före 03.30 på torsdagsmorgonen. Offret skulle vara en kvinna i 30-årsåldern. 

Mannen och kvinnan ska vara bekanta med varandra. Hon fördes till sjukhus för kontroll och en brottsplatsundersökning genomfördes i lägenheten.

Mannen fördes till polishuset där han förhördes under morgontimmarna. Efter förhöret beslutade åklagare att han skulle släppas – men utredningen fortsätter.

Mannen nekar bestämt

Aftonbladet har pratat med mannen som bestämt nekar till anklagelsen.

– Jag vet inte varifrån de här uppgifterna kommer. Det enda jag har fått höra är att det har begåtts en våldtäkt och att jag är misstänkt, säger han till tidningen.

– Någon har pekat ut mig, men jag står helt frågande inför detta.

Enligt egen utsago låg mannen och sov när polisen slog till.

– De nämnde de inte vad det handlade om, utan de sa bara att jag skulle följa med. Jag förstod att det var något som var allvarligt på något sätt, men i det läget visste jag inte alls vad det rörde sig om.

"Det är helt grundlöst"

Mannen medger att han varit på en fest i lägenheten men hävdar att han "kom sist och gick först", och han inte på något sätt har uppträtt olämpligt.

– Jag menar att det är helt grundlöst. Uppenbarligen är det någon där som inte tyckt om min närvaro på något sätt. Mer än så kan jag inte säga om detta, säger han till Aftonbladet.

Enligt tidningen har den misstänkte mannen haft flera höga poster i ett riksdagsparti och varit kommunalråd i en skånsk kommun.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag