Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skånsk ex-politiker gripen för våldtäkt

Brottet ska ha begåtts i en lägenhet vid Möllevången i Malmö. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

En medelålders man greps på torsdagsmorgonen som misstänkt för våldtäkt i en lägenhet på Möllevången i Malmö. Han nekar till brott.

Mannen släpptes efter förhör men är fortsatt misstänkt. Enligt tidningen Aftonbladet rör det sig om en man som tidigare varit kommunalråd i en skånsk kommun.

Polisen fick in larm om den misstänkta våldtäkten strax före 03.30 på torsdagsmorgonen. Offret skulle vara en kvinna i 30-årsåldern. 

Mannen och kvinnan ska vara bekanta med varandra. Hon fördes till sjukhus för kontroll och en brottsplatsundersökning genomfördes i lägenheten.

Mannen fördes till polishuset där han förhördes under morgontimmarna. Efter förhöret beslutade åklagare att han skulle släppas – men utredningen fortsätter.

Mannen nekar bestämt

Aftonbladet har pratat med mannen som bestämt nekar till anklagelsen.

– Jag vet inte varifrån de här uppgifterna kommer. Det enda jag har fått höra är att det har begåtts en våldtäkt och att jag är misstänkt, säger han till tidningen.

– Någon har pekat ut mig, men jag står helt frågande inför detta.

Enligt egen utsago låg mannen och sov när polisen slog till.

– De nämnde de inte vad det handlade om, utan de sa bara att jag skulle följa med. Jag förstod att det var något som var allvarligt på något sätt, men i det läget visste jag inte alls vad det rörde sig om.

"Det är helt grundlöst"

Mannen medger att han varit på en fest i lägenheten men hävdar att han "kom sist och gick först", och han inte på något sätt har uppträtt olämpligt.

– Jag menar att det är helt grundlöst. Uppenbarligen är det någon där som inte tyckt om min närvaro på något sätt. Mer än så kan jag inte säga om detta, säger han till Aftonbladet.

Enligt tidningen har den misstänkte mannen haft flera höga poster i ett riksdagsparti och varit kommunalråd i en skånsk kommun.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!