Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skänker sin låt till cancerforskningen

Anders Norman ger ut sin låt gratis med uppmaningen att skänka pengar till cancerforskningen. Foto: Lasse Svensson
MALMÖ. Artisten Anders Normans vän gick bort i cancer. Nu har han skrivit en låt för att bearbeta sorgen - och mana till eftertanke. - Jag ger ut låten gratis med uppmaningen att skänka pengar till cancerforskningen, säger han.
Under sommaren 2008 gick en av Vellinge-artisten Anders Normans vänner bort i cancer. Kvinnan efterlämnade sin make och deras nyfödda dotter. Ett par månader efter bortgången skrev Anders Norman en låt om sorgen och saknaden, tillägnad vännens familj.
"The sound of your love", som låten heter, skrevs inom loppet av en halvtimme.
- Jag satt hemma och spelade gitarr. Plötsligt kom låten till mig. Händelsen var oerhört tragisk, och det var mycket känslor i omlopp. Men jag fick ändå ihop det, säger Anders Norman.
Sedan en tid tillbaka går det att ladda ner låten gratis från Anders Normans hemsida, med uppmaningen att ge pengar till cancerforskningen.

Insamling

- Jag har startat en insamling hos Cancerfonden där man kan skänka 20 kronor. Vi har bara fått in 520 kronor hittills, men jag hoppas att det kommer in mer allt eftersom, säger han.
Budskapet i texten är att stanna upp i vardagen. Anders Norman vill att de som lyssnar ska få sig en tankeställare. Han tycker att många lever fel i dag; ett liv i ständig jäkt och utan ödmjukhet. Mänskliga värden glöms bort.

Tar det lugnare

- Det är som när man kör bil och upptäcker en olycka på vägen. Efteråt kör man lite saktare, tar det lite lugnare. Ungefär så vill jag att den här låten ska fungera, säger han.
Anders Norman har fått en välsignelse av vännens familj.
- Hennes make tyckte först att det var jobbigt att lyssna, men nu säger han att låten är fin och underbar. Det känns väldigt bra.
För att ladda ner låten ÒThe sound of your love" gratis och donera pengar till Cancerfonden besöker du Anders egen hemsida:
www.anders norman.com

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!