Under måndagen hölls en presskonferens på Tullverket i Malmö där statsminister Stefan Löfven och civilminister Ardalan Shekarabi avslöjade att 300 statliga tjänster flyttas till Skåne. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNUnder måndagen hölls en presskonferens på Tullverket i Malmö där statsminister Stefan Löfven och civilminister Ardalan Shekarabi avslöjade att 300 statliga tjänster flyttas till Skåne. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Under måndagen hölls en presskonferens på Tullverket i Malmö där statsminister Stefan Löfven och civilminister Ardalan Shekarabi avslöjade att 300 statliga tjänster flyttas till Skåne. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Angela Jonsson är glad över nyheten. Foto: FRITZ SCHIBLI/KVPAngela Jonsson är glad över nyheten. Foto: FRITZ SCHIBLI/KVP
Angela Jonsson är glad över nyheten. Foto: FRITZ SCHIBLI/KVP

Skåningarna efter beskedet: "Positivt"

Publicerad

Under måndagen avslöjade statsminister Stefan Löfven att 300 statliga tjänster flyttas till Skåne.
Hos många lokala politiker har beslutet tagits emot med glädje – vilket även verkar stämma in hos fotgängare vid Triangeln i Malmö.
– Grattis Skåne till 300 nya jobb, säger Hässleholmsbon Angela Jonsson, 47.

Lina Ahlerup, 43, arbetssökande, Malmö.Foto: FRITZ SCHIBLI/KVP

Lina Ahlerup, 43, arbetssökande, Malmö.

– Generellt sett ser jag det positivt även om jag är på väg att flytta tillbaka till Stockholm. Det behövs utlokalisering till andra områden och en satsning på övriga landet och inte bara i Stockholm. Det är viktigt att andra orter i landet inte dräneras på välutbildade personer.

Ivan Alkatalje, 22, försäljare, Malmö.Foto: FRITZ SCHIBLI/KVP

 Ivan Alkatalje, 22, försäljare, Malmö.
– Det är mycket bra att det skapas fler alternativ till att hitta jobb. Det måste finnas möjligheter här också och det är bra att Tullverket får ökade resurser med tanke på allt som händer i Malmö.

Emil Askenberger, 27, student, Malmö.Foto: FRITZ SCHIBLI/KVP

Emil Askenberger, 27, student, Malmö.

– Det är jättebra, det är mer aktuellt att satsa på Tullverket här - det låter klokt.

Beatrice Berg, 75, pensionär, Malmö.Foto: FRITZ SCHIBLI/KVP

Beatrice Berg, 75, pensionär, Malmö.

– Detta tycker jag verkar positivt så att vi fler statliga verk och arbetstillfällen här. Det händer mycket här så bra att Tullverket får ökade resurser"

Angela Jonsson, 47, biträdande förskolechef i Malmö, boende i Hässleholm.Foto: FRITZ SCHIBLI/KVP

Angela Jonsson, 47, biträdande förskolechef i Malmö, boende i Hässleholm.

– Det är bra att de utökar de statliga verken här. Det ger lite mer trygghet att Tullverket får mer resurser här och Grattis Skåne till 300 nya jobb!


LÄS MER: 300 jobb flyttar från Stockholm till Skåne
 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag