Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nyblivne mångmiljonärens ord efter supervinsten

Magnus Fridell, Svenska Spel.Foto: SVENSKA SPEL
Skånsk storvinst.Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Skåningen köpte en lottorad för 40 kronor, precis som han brukar göra varje onsdag och lördag. 

Men när han vaknade på söndagsmorgonen fanns ett oväntat mejl i inkorgen – raden hade alla rätt, och han hade vunnit nästan 15 miljoner kronor .

– Han var i chock, berättar Magnus Fridell, vinnarkommunikatör på Svenska Spel. 

Den lyckliga man som på lördagen kammade hem alla rätt på lotto är i 50-årsåldern, bor i Sjöbo och arbetar med IT. Lottoraden köpte han, i vanlig ordning, för 40 kronor på Ica Kvantum i Sjöbo på lördagen.

När Svenska Spel under kvällen försökte nå mannen, som är i 50-årsåldern, för att meddela att han vunnit hisnande 14 939 721 kronor gick han inte att få tag i. 

Men när öppnade mejlinkorgen på söndagsmorgonen fick han sig en riktig chock. 

– Han skulle kolla av mejlen och såg då ett mejl från oss märkt ”miljoner grattis”. Han tänkte att ”det här kan inte stämma”, och loggade från en annan dator in på sitt spelkonto hos oss. Där stod samma sak, berättar Magnus Fridell, vinnarkommunikatör på Svenska Spel. 

Vill fixa nya fönster hemma 

Men mannen kunde fortfarande inte tro att det var sant. Utan att berätta för sin sambo vad som hänt hoppade han in i bilen, och körde till Ica Kvantum. 

– Han bad tjejen i kassan rätta, och sa att hon såg riktigt chockad ut när hon insåg hur mycket han hade vunnit, säger Magnus Fridell. 

Vad mannen ska göra med vinsten vet han ännu inte, berättar Magnus Fridell. 

–Han hade inte så mycket tankar på vad han vill göra än så länge, han var mest chockad. Men han vill eventuellt fixa nya fönster hemma, och investera långsiktigt.

Tionde miljonvinsten i länet

Jättevinsten är den tredje största vinsten som Svenska Spel delat ut hittills i år, samt årets näst högsta lottovinst.

 Skåne har för övrigt haft fru fortuna på sin sida under året, lördagskvällens storvinst var den tionde miljonvinsten till länet för året.

– Att vinna mycket pengar förändrar ofta livet ganska ordentligt och då är det viktigt att man känner sig trygg och får hjälp från experter med hur man ska tänka kring placeringar och andra frågor som kan dyka upp, säger Magnus Fridell.

Raden som gav skåningen nästan femton miljoner på lotto 1: 4 11 22 24 32 33 35

Tilläggsnummer: 3 12 15 31

Raden gav totalt 14 949 721 kronor.

Lottovinsten gav nästan 15 miljoner.Foto: ALEXANDER DONKA / ALEXANDER DONKA EXPRESSEN