Under två timmar låg Skånetrafikens app för biljettköp nere under onsdagen. Samtidigt drabbades trafiken mellan Malmö och Köpenhamn av stora störningar på grund av obehöriga personer på spåren på den danska sidan. Foto: LUDVIG THUNMAN / LUDVIG THUNMAN EXPRESSENUnder två timmar låg Skånetrafikens app för biljettköp nere under onsdagen. Samtidigt drabbades trafiken mellan Malmö och Köpenhamn av stora störningar på grund av obehöriga personer på spåren på den danska sidan. Foto: LUDVIG THUNMAN / LUDVIG THUNMAN EXPRESSEN
Under två timmar låg Skånetrafikens app för biljettköp nere under onsdagen. Samtidigt drabbades trafiken mellan Malmö och Köpenhamn av stora störningar på grund av obehöriga personer på spåren på den danska sidan. Foto: LUDVIG THUNMAN / LUDVIG THUNMAN EXPRESSEN
Så här såg det ut när resenärer försökte köpa biljetter i Skånetrafikens app på onsdagseftermiddagen. Foto: SkärmdumpSå här såg det ut när resenärer försökte köpa biljetter i Skånetrafikens app på onsdagseftermiddagen. Foto: Skärmdump
Så här såg det ut när resenärer försökte köpa biljetter i Skånetrafikens app på onsdagseftermiddagen. Foto: Skärmdump

Skånetrafikens app låg nere under två timmar

Publicerad

Under två timmar på onsdagseftermiddagen var det omöjligt att köpa biljetter i Skånetrafikens nya app.

Systemet slogs ut av okänd anledning.

Haveriet inträffade vid 16-tiden och innebar att resenärer som försökte köpa biljetter i den nya appen inte kunde genomföra några köp.

Anledningen till haveriet är inte känd.

– Vi har felsökt problemet men jag vet inte vad det beror på, säger Jan-Åke Bergmark vid Skånetrafikens pressjour.

Under tiden som appen låg nere hänvisades resenärer till den tidigare appen samt till biljettautomaterna på stationerna.

Stopp mellan Malmö och Köpenhamn

Strax före klockan 18 lyckades teknikerna få i gång appen igen.

– Det har legat nere till och från men nu ska det fungera, säger Jan-Åke Bergmark.

Under eftermiddagen drabbades även tågtrafiken mellan Malmö och Köpenhamn av stora problem sedan all trafik ställts in på grund av obehöriga personer på spåret på den danska sidan.

Totalt ställdes åtta tåg in.

Relaterade ämnen
Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag