Skånetrafiken startar samarbete – med Voi

Här testar reportern elsparkcykel
Voi inleder samarbete med Skånetrafiken.
Foto: DN / ADAM DAVER
Skånetrafiken.
Foto: PETER KROON / SKÅNETRAFIKEN

Skånetrafiken + elsparkcykelbolaget Voi = sant.

Från och med den här helgen inleder de ett avtal för att försöka få fler i Malmö och Helsingborg att lämna bilen hemma, skriver Sydsvenskan.

Elsparkcyklarna har gjort entré i stadsbilden i flera svenska städer, däribland Malmö och Helsingborg.

Ofta har elsparkcykelföretagen fått kritik för att ge upphov till hinder på trottoarerna och samtidigt medföra en fara för användare.

I våras dog en man i en olycka med en Voi i Helsingborg.

Nu ingår Skånetrafiken ett samarbete med samma företag, rapporterar Sydsvenskan. Syftet med projektet är att få fler att ta elsparkcykeln till bussen och tåget – i stället för att ta bilen.

Delar ut 400 gratis hjälmar

Den som har ett konto registrerat hos Skånetrafiken kommer att kunna hämta ut en engångskod värd 50 kronor på någon av Vois sparkcyklar i Malmö och Helsingborg.

Det uttalade målet med samarbetet är enligt Skånetrafiken att göra det enklare att resa hållbart.

– Vi är intresserade av att förstår hur våra resenärer använder denna typ av kompletterande tjänster och hur vi i framtiden kan samverka för att öka antalet resenärer med kollektivtrafiken och antalet hållbara resor i Skåne, säger Anne Aobadia, kommunikatör på Skånetrafiken.

I samband med lanseringen under helgen kommer även Voi att dela ut 400 gratis hjälmar till resenärer som vill testa erbjudandet.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!