Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skånepolisen hänger ut misstänkta på nätet

POLISENS EFTERLYSNINGSBILDER. Under början av juli 2012 inträffade två villainbrott på Söderslätt där gärningsmannen/männen blev fotograferade av övervakningskameror inne i bostaden när brottet begås. Brotten inträffade i Svedala respektive Trelleborgs kommun. Brottsrubriceringen är grov stöld.Foto: Polisen

Sydvästra Skåne har plågats av en våg av inbrott.

Nu har lagens långa arm börjat lägga ut bilder på misstänkta gärningsmän på nätet.

– Står man i någon annans sovrum med nävarna i byrålådan har man förverkat sin rätt till integritet, säger Sven-Inge Nilsson vid polisen på Söderslätt till Sydsvenskan.

Villor, butiker och företag i Skåne har drabbats av en epidemi av inbrott i sommar. Nu tar ordningsmakten till ett nytt vapen. Bilder från övervakningskameror, som har varit placerade i närheten av olika brottsplatser, har börjat publiceras på polisens hemsida.

Förhoppningen är att folk som känner igen skurkarna på bilderna ska höra av sig.

– Dessutom känns det säkert avskräckande att veta att man kan hamna på nätet eller komma i tidningen när man dummar sig, säger Sven-Inge Nilsson, närpolischef på Söderslätt, till Sydsvenskan.

Det är vid brott som kan ge minst två års fängelse som bilder på misstänkta gärningsmän får kablas ut. Innan en publicering görs en särskild prövning av speciellt utbildad personal hos polisen.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!